VH: INSPIROVALI SE NA MS V HOKEJI?

VH: INSPIROVALI SE NA MS V HOKEJI?

Koktejl pozápasových postřehů jsme namíchali z trenérských ingrediencí Ell Sanderse a další přísady dodali hráči obou táborů.

Levell Sanders - trenér Pardubic

Co jste řekl po utkání hráčům v šatně?

Po utkání jsem se kluků ptal, proč jsme nehráli s takovým nasazením v obraně po celou sérii. Kdybychom hráli jako dnes, možná jsme si s Nymburkem mohli více než jen tři zápasy.

Dnes jste byl s obranou spokojený. Byl jste spokojený i s útokem?

V útoku jsme měli, stejně jako v dalších zápasech série, hodně šancí, měli jsme hodně útočných doskoků, ale procento úspěšnosti nebylo vysoké. Nedali jsme hodně dvojtaktů. Před sérií jsem říkal, že potřebujeme dát Nymburku alespoň osmdesát bodů, jinak nemůžeme vyhrát. Také jsem před sérií mluvil o ztrátách. Pokud jich proti Nymburku budeme mít více než deset, bude těžké vyhrát.

 

Martin Peterka - hráč Nymburka

Byl to těžký zápas, protože Pardubice neměly co ztratit. I když jim chyběl ústřední rozehrávač, hráli uvolněně. Naopak my jsme hráli špatně, hodně jsme jim pouštěli útočný doskok a dá se říct, že vítězství bylo hodně „ubojované“. Po vyrovnané první čtvrtině jsme se dostali do mírného vedení, ale pořád nebylo rozhodnuto. Navíc ve třetí čtvrtině se dotáhli až na nějaké čtyři body. Definitivně jsme rozhodli až v poslední čtvrtině, kdy jsme po několika ztrátách Pardubic mohli jít do rychlého protiútoku.

 

Lukáš Kotas - hráč Pardubic

Dneska jsme se chtěli Nymburku vyrovnat agresivitou. Myslím si, že jsme si konečně zvykli na hru domácích. Chybí nám praxe, s takovou agresivitou se v české lize jindy nepotkáte. Bohužel v závěru bylo vidět, že jsme hráli v úzké rotaci a že už jsme neměli síly na zvrat. Výsledek o dvacet bodů není odpovídající tomu, jak se dneska hrálo. Dnes Nymburk nemohl po celé utkání nic vypustit. Škoda jsme netrefili nějaké koše z dálky. Pozice jsme na to měli.

 

Vojtěch Hruban - hráč Nymburka

Dneska to bylo nejtěžší utkání série. Soupeř nastoupil stejně agresivně jako ve druhém zápase semifinále v Pardubicích. Jenže dnes rozhodčí nastavili jiný metr než před několika dny. Pouštěly se souboje hodně na ostří lokte. Možná se Pardubice inspirovaly současně probíhajícím mistrovstvím světa v hokeji (smích). Zápas asi po basketbalové stránce nebyl moc koukatelný, nakonec ale postup do finále nám to nevzalo.  

Byla snaha o útočný doskok hostů překvapující?
Pardubice šly za útočným doskokem opravdu hodně a často minimálně na hraně agresivity. I když jsme už míč doskočili, najednou přilítly dvě tři ruce a pokud se netrefily do míče, byly tam naše ruce. S takovou hrou není snadné se srovnat.

Co nám oproti jiným zápasům chybělo?

Rychlý protiútok, činnost, která nás v české lize hodně zdobí. Jenže dobrý obranný doskok a rychlý protiútok spolu hodně souvisí.    

  

Jiří Welsch - hráč Nymburka

Samotný výsledek neodpovídá průběhu zápasu. Pardubice hrály s námi mnohem vyrovnaněji, než jak vypovídá konečný výsledek. Po 35 minutách se nám podařilo jejich odpor definitivně zlomit. Klobouk dolů před nimi, jak hráli.

Jaká byla hra soupeře?

Byla hodně agresivní a vabank - střela a čtyři hráči jdou na útočný doskok. Toho stylu jsme nedokázali tak často využít. Na druhé straně pod tlakem jejich obrany jsme se nedostávali do útočných systémů a už třetí zápas po sobě proti nim jsme se nedokázali dobře postarat o obranný doskok.    

Proběhla nějaká speciální příprava na smečování?

Ne, Petr Benda mi hodil rukavici, tak jsme to nemohl nechat bez povšimnutí… (smích)

 

Kamil Švrdlík - hráč Pardubic

Odehráli jsme dobrý zápas v obraně. Vyvarovali jsme se zbytečných ztrát, nedostali jsme tolik snadných košů. Škoda, že nám nepadalo více z dálky. V poslední době bojujeme s produktivitou útoku. Mrzí náš, že jsme nesehráli zápas lépe v ofenzivě. S pětašedesáti body se v Nymburce vyhrát nedá. Myslím, že jsme měli na to, abychom alespoň jeden zápas ze série vyhráli.

 
 
 
 
vloženo: 11.05.2016 22:26 / přečteno: 8330x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.