BEZ TŘÍ HRÁČŮ TO BUDE TĚŽKÉ

BEZ TŘÍ HRÁČŮ TO BUDE TĚŽKÉ

Podruhé za sebou se do finále probojoval tým Děčína, pro který to je vyrovnání jeho největšího klubového úspěchu. V minulém článku jsme dali slovo nymburskému trenérovi, nyní si přečtěte názory jeho protějšku Pavla Budínského.

Když jste studoval hru Nymburka, zaměřil jste se na zápasy, ve kterých Nymburk dominoval, abyste věděl, jak nemáte hrát nebo ty, které jim nevyšly, abyste věděl, jak máte hrát?

Sledoval jsem obě varianty a v hlavě mám všechny možné varianty, které mohou nastat. Ze zkušeností z loňska si myslím, že Nymburk bude nastavený na první utkání tak, aby nedopadlo výsledkově jako vloni první zápas. Dokázal to už při prvním zápase s Pardubicemi. Předpokládám, že bude chtít ukázat, že jsme jako týmy každý někde jinde.

 

Nymburský kádr je v pořádku. Jak je to u vás?

Pro nás bude alfou a omegou, v jakém složení vůbec nastoupíme.  Kromě Jakuba Houšky, který je základním pilířem podkošové sestavy, budeme mít pravděpodobně další absentující hráče. Vloni nám chyběl jen Anthony Tucker a česká osa byla připravená kompletně, letos to bude horší. Pokud má v české lize někdo hrát s Nymburkem vyrovnaně, musí mít celý tým zdravotně v pořádku.

 

Chybějící hráči vám chybí kvůli jejich individuálním vlastnostem nebo především kvůli počtu hráčů, které můžete zapojit do rotace? Umocňuje to i fakt, že mezi prvním a třetím zápasem uběhne jen 123 hodin?

Bude to kombinace obojího. Podívám-li se na Nymburk, jsou tam zkušení čeští hráči jako Welsch nebo Benda a pak mladí zahraniční hráči, kteří přinesli oživení, rychlost, dravost, hladovost po úspěchu. Na každém postu je vidět mezi námi jistý rozdíl v kvalitě hráčů a jejich schopnostech. My jsme zase tým, který do každého zápasu dává velký kus srdce, bojovnost a houževnatost. Tím jsme schopni udělat v zápase s Nymburkem zápletku. K tomu potřebujeme alespoň deset hráčů, abychom mohli tempo držet a donutit Nymburk, aby hrál v plné sestavě až do konce utkání. V naší situaci budeme muset zapojit do hry takové hráče, kteří ještě finále nikdy nehráli, a tím naše hra nebude mít parametry, které bychom potřebovali. Je to jako nerovný souboj dvou boxerů dvou hmotnostních kategorií. Abychom my vydrželi boxovat šest, sedm kol, musíme dát hodně energie a potřebovali bychom delší čas na zotavení. To nás dohnalo i v minulém roce. Tomáš Vyoral byl jediný na rozehrávce, točil 30 minut a v posledním zápase to už na něm bylo vidět.

 

Střídá loňskou euforii zkušenost?

Bez tří hráčů základní rotace to bude těžké. Nováčků je hodně. Třeba Šimon Ježek se vloni byl podívat na utkání v hledišti a letos bude převlečený do dresu. To je jako skok z trabantu do mercedesu.

 

Jak dlouho přesvědčovali, že druhé finále odehrajete na Zimním stadionu?.

Sekundu….  Pořád slyším hlasy, že tím ztrácíme domácí výhodu. Na to mám odpověď. Hráli jsme s Nymburkem v naší tradiční domácí hale a dostali o sedmatřicet… V našem případě je jedno, kde budeme hrát. K tomu, abychom porazili Nymburk, by bylo potřeba tisíc faktorů, které se musí sejít a pouze jeden z nich je hala.

 

V čem je letošní Nymburk jiný?

Změnila se hra. Mně se líbí, jaké přivedl cizince a jakým způsobem se snaží svou hru prezentovat ve většině utkání. Když jsem je viděl u nás, líbil se mi jejich přístup, jejich nasazení, jejich pojetí hry. Dravější a volnější pojetí přechodové fáze. Rychlost, kterou jsou schopni hrát. Vloni byl Nymburk více organizovaný, byl pomalejší, dneska hraje tempo basket tak, jak se moderní basketbal má hrát. Hra je atraktivní pro diváky, jsou tam smeče, volné střely za tři. Viděl jsme, že i domácí fanoušci byli nadšení tím, co mohou sledovat. 

 
vloženo: 17.05.2016 15:18 / přečteno: 8929x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.