BASKETBALISTA ROKU

BASKETBALISTA ROKU

Včera se v hotelu International v Praze předávala roční ocenění českým basketbalistům za sezonu 2015/16. Na hráče spjaté s Nymburkem se dostalo v hojné míře a na pódiu se ocitli v různých rolích. (Fotografie najdete ve fotogalerii)

Společenský večer začínal v hotelu, kde je ubytovaný český basketbalový tým, v půl osmé večer a v hledišti tak zasedl celý reprezentační výběr s mnoha nymburskými hráči: Martinem Křížem, Petrem Bendou, Vojtou Hrubanem, Pavlem Houškou, Jirkou Welschem a Martinem Peterkou. Nechyběli ani ex-nymburští Pavel Pumprla, Radek Nečas, Blake Schilb nebo Lukáš Palyza. V sále byl také Jirka Zídek, Jirka Novotný nebo Miroslav Jansta.

 

Po zahájení večera, který moderoval novomanžel Honza Smetana, mohly na tři stovky hostů v sále shlédnout krátké video mapující úspěchy českého basketbalu. Potěšující bylo, že se v něm neztratil nymburský mužský ani ženský tým a slovo Nymburk byl nejčastěji jmenovaným městem (celkem 5x v 3,5 minutovém videu zde).

 

V úvodním slovu nejvyšší představitel českého basketbalu dr. Miroslav Jansta zhodnotil sezonu jako velice úspěšnou a pak už mohla začít hlavní část programu a to vyhlašování jednotlivých kategorií. Začalo se kategorií nejlepší mladá hráčka, kterou vyhrála Julie Reisingerová z Karlových Varů. Poté byl na pódium poprvé pozván kapitán reprezentace Jiří Welsch, aby přečetl, že nejlepším mladým hráčem v sezoně 2015/16 se stal MATĚJ SVOBODA. Do sbírky našeho úspěšného hráče, který v letošní sezoně nakoukl i do VTB ligy, přibyla další trofej. „V dosavadní kariéře to je asi největší individuální úspěch, ale doufám, že bude v příštích letech překonán,“ řekl Matěj po skončení oficiální části večera a hned dnes ráno odletěl s reprezentací do 20 let na poslední přípravný turnaj do Španělska.

 

V další vyhlašované kategorii nejlepších hráčů v basketbalu 3x3 neměl Nymburk ani jednoho zástupce. Vyhrála Romana Stehlíková a Roman Zachrla. Vzhledem k tomu, že ani jeden z nich si pro cenu nemohl dojít, předávala se improvizovaně v zastoupení předávajících Michaely Uhrové a Michaela Kruka. Zajímavé je, že vyhrály Romana/Roman a předávali alias přebírali Michael/Michaela.

 

Nymburk měl zastoupení také v kategorii ženské. Oproti minulému roku došlo k prohození hráček na druhém a třetím místě. Vloni stříbrná Alena Hanušová, klesla na třetí místo. „Asi jsem byla letos horší,“ řekla při rozhovoru s moderátorem Alena Hanušová. Na „uvolněné“ druhé místo dosedla naše hrající legenda Veronika Bortelová. Skvělý individuální úspěch ve skvělé týmové sezoně. Z důvodu rodinného zaneprázdnění si pro cenu přišel Dan Kurucz a směle vyhlásit: „Veronika Bortelová je aktuálně nejlepší českou rozehrávačkou.“ A my můžeme jen souhlasit. Pro úplnost, vítězkou se stala Kateřina Elhotová.

 

V kategorii mužské sice na naše aktivní hráče místo na stupních vítězů nezbylo, protože Jan Veselý (1.místo) a Tomáš Satoranský (2.místo) zatím ještě za Nymburk nehráli, ale přesto jsme takové malé zastoupení na pódiu měli.  Bronzové místo získal Blake Schilb, náš bývalý hráč. Při rozhovoru zkusil češtinu a v příjemné atmosféře se smál od ucha k uchu.

 

Ještě dvakrát se na pódiu objevili nymburští zástupci. Nejprve se Jirka Welsch přihlásil jako dobrovolník ke kouzelnickému číslu hosta programu kouzelníka Tomassina. A chvíli to vypadalo, že půjde o život. Jeho kolegyně z reprezentace a druhá dobrovolnice Ilona Burgrová na něj mířila revolverem. Jak tenhle souboj dopadl, vám my neprozradíme. Vidět ho můžete v záznamu České televize, který odvysílá v sobotu 2.7. od 17:50 na programu ČT sport.

 

A poslední nymburská vsuvka na pódium přišla v závěru. Miroslav Jansta předal pamětní plaketu Luboši Bartoňovi za dlouhodobou reprezentaci českého basketbalu. Luboš aktuálně hrající v Barceloně za tým nižší soutěže by rád ještě jednu sezonu ve Španělsku zvládl. 

 
vloženo: 30.06.2016 14:40 / přečteno: 9872x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.