NENO: NYMBURK NENÍ JEN GINZBURG

NENO: NYMBURK NENÍ JEN GINZBURG

Kouč Nymburka Ronen Ginzburg je v těchto dnech s reprezentací ČR na olympijské kvalifikaci v Bělehradě a připravuje se na úvodní zápas turnaje. Kromě toho ale skládá a připravuje Nymburk na novou klubovou sezonu. Stejně jako minulé léto tak má pořádně napilno.

Izraelský kouč připouští, že skloubit obě role je náročné, ale ani na jednu není sám. Především v Nymburce, kde v těchto dnech sleduje dění pouze na dálku, se musí spolehnout na své pomocníky. „Nymburk není jen Neno Ginzburg,“ tvrdí kouč.


„Je to těžké, ale v Nymburce na to máme dobrý management a mého asistenta. Každý se podílí na hledání vhodných hráčů pro další sezonu. Je daný rozpočet, takže víme, co si můžeme dovolit. Jsme v tomto směru dost aktivní a naše úsilí vybrat si ty nejvhodnější hráče bude ještě stoupat v následujících týdnech,“ přiblížil trenér aktuální situaci.


A jak naznačil, finanční podmínky Nymburka jsou jasně dané a rozhodně neumožňují pouštět se do nesmyslných finančních licitací s hráči, kteří si v tomto období snaží maximalizovat své budoucí kontrakty, a ani s kluby, jejichž finanční možnosti jsou někde jinde. Přesto je cíl vytvořit opět evropsky konkurenceschopný a divácky atraktivní tým s hráči, kteří zapadají do koučovy herní filozofie.


„Pečlivě sledujeme trh, ale víme, co si můžeme a nemůžeme dovolit. Je začátek července a v tuto fázi si hráči všeobecně snaží vyjednat co nejlepší podmínky. A my se nemůžeme přetahovat s nejlepšími týmy a pouštět se s nimi do finančních bitev. Momentálně také čekáme, jak se situace na evropském trhu vyvine. Nakonec přivedeme kolem pěti nových hráčů. Věřím, že těch nejlepších, které si budeme moci dovolit a kteří budou splňovat naše představy,“ nastínil trenér.


Není tajemstvím, že po odchodu Michaela Dixona shání Nymburk kvalitního rozehrávače. Ale tým opustili nejen zahraniční opory i na dalších pozicích. „Nymburk byl úspěšný před Michaelem Dixonem a bude i po něm. Stále máme v kádru dobré hráče a další najdeme, věřím tomu. Nymburk je silná organizace, která nestojí na jednotlivcích. Samozřejmě Michaelovi přejeme to nejlepší, odvedl tady skvělou práci. A pokud se mu v novém týmu nebude dařit, naše dveře jsou otevřené,“ uvedl trenér k odchodu nejlepšího střelce z minulé sezony.


„My ale nehledáme jenom rozehrávače. Výhoda je, že jeden cizinec zůstává a to ten hodně důležitý. Howard Sant-Roos je nyní v Izraeli a pracuje na kondici a síle, aby byl na další sezonu v našem dresu co nejlépe připraven,“ dodal Ronen Ginzburg před odletem do Srbska na olympijskou kvalifikaci

 
vloženo: 04.07.2016 15:14 / přečteno: 11954x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.