PRVNÍ A TŘETÍ NEJÚTOČNĚJŠÍ TÝM

PRVNÍ A TŘETÍ NEJÚTOČNĚJŠÍ TÝM

Třicátý sedmý zápas polabských soupeřů Geosan Kolín a ČEZ Basketball Nymburk začíná v sobotu 26.listopadu ve tři čtvrtě na šest v kolínské hale Spojů.

Kolín vyhrál nad Nymburkem jedno jediné utkání v semifinále play-off sezony 2011/12. V základní hrací době skončil zápas remízou 84:84, v prodloužení, které skončilo 6:4, byl úspěšnější domácí tým. Na straně Nymburka se tohoto, pro Kolín památného, utkání zúčastnili Petr Benda a Eugene Lawrence, na straně Kolína David Machač a Štefan Ličartovský. Bodový příspěvek těchto čtyř hráčů byl diametrálně odlišný. Lawrence nastřílel 21 bodů, Benda 20, kolínský Machač 10 a Ličartovský 2.


Kolín je aktuálně na pátém místě, ale po odečtení předehrávky Prostějova s Jindřichovým Hradcem, by poskočil o jedno místo nahoru. Když se k tomu přidá tragický začátek Kolína, jenž prohrál čtyři zápasy v řadě, dá se říct, že Kolín má aktuálně dobrou formu a to mu ještě pro zranění odpočívají dva důležití hráči: budič bojovné nálady Ladislav Horák, kterého trápí obě zápěstí a rozehrávač Adam Číž, který má problémy s kolenem. Také hostujícímu týmu bude chybět


Kolín by se v tabulce nejlepších útoků umístil na třetím místě. Nymburk je daleko vpředu s nástřelem 1194 bodů (průměr 99,5 bodů na zápas), druhé Pardubice mají 1022 (85,2) a třetí Kolín nastřádal 1017 bodů (84,8). S obranou je to u Medvědů z Kolína trochu slabší. Sice jim patří také třetí místo, ale z opačného směru. Inkasovali zatím 1048 bodů (87,3 bodů na zápas). Hůře je na tom jen Jindřichův Hradec (1056 po redukci) a ještě hůře mmcité Brno (1070).


Oren Amiel – asistent trenéra Nymburka

Kolín je velice dobrý ofenzivní tým a útok je jejich nejsilnější zbraň. Takového soupeře nemůžeme nikdy (důrazně) podcenit. Našim úkolem musí být plné soustředění na celý zápas, hrát s maximální intenzitou a agresivitou a v obraně dodržovat stanovenou taktiku. V Kolíně jsou hráči, kterým nečiní problémy nastřílet spoustu bodů. Zápas bude především o nás, máme lepší tým, ale nesmíme postrádat agresivitu.


Agresivitu v obraně nebo v útoku?

Chceme, aby agresivita hry na obou stranách hřiště byla naším typickým projevem v celém utkání respektive v celé sezoně.


Může hrát roli, že jste se ve čtvrtek vrátili z Francie a na přípravu máte necelých 48 hodin?

Myslím, že pro sobotní zápas to není důležité. Většina hráčů je zvyklá hrát domácí ligu a zápasy evropského poháru. Na cestování a vůbec takový způsob organizace sezony jsou zvyklí a hlavně takové situace umí řešit.


Předpokládáte, že to bude spíše útočný zápas se spoustou bodů?

Nevím, nechci předjímat výsledek zápasu a ani počet bodů, které padnou. Historie ukazuje spíše, že v těchto duelech padá hodně bodů. Především na kolínské palubovce, kde domácí je pochopitelně daleko produktivnější. Proto musíme mít na paměti, že většina hráčů jsou výbornými střelci. 

 
vloženo: 25.11.2016 15:13 / přečteno: 8709x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.