LÍDR S LÍDREM

LÍDR S LÍDREM

Dnes večer v půl deváté změří naši basketbalisté, vedoucí tým Kooperativa NBL, síly s lídrem francouzské PRO A ligy AS Monako.

Monako vede francouzskou ligu a vloni byli také po základní skupině první a prohráli až v semifinále s pozdějším vítězem Asvelem, když nezvládli první zápas doma a tuhle ztrátu už pak nedokázali eliminovat“ vypíchl trenér Ginzburg poslední dva úspěchy týmu z monackého knížectví. Není asi překvapení, že tým z této země nemá problémy s rozpočtem, zvlášť když prezidentem klubu je bývalý ukrajinský basketbalista a nyní bankéř Djadečko s penězi od Synotu Iva Valenty.


S výši rozpočtu samozřejmě úzce souvisí kvalita kádru. Více než polovina kádru má zkušenosti s Euroligou a jeden další, pivot Brandon Davies, hrál dva roky v NBA. „Hráči soupeře jsou velice atletičtí a mají dobré fyzické dispozice. Mám bude chybět Pampi, který by právě proti takovým typům hodně pomohl,“ lituje zranění Pavla Pumprly trenér Ginzburg.


Naši hráči se potkají s několika hráči, proti kterým už měli tu čest hrát. Například Caner-Medley, v sezoně 2010/11 oblékal dres Estudiantes v poháru Eurocup, kde byl spoluhráčem Jiřího Welsche. Minulých dvou sezonách hrál proti nám v dresu Astany ve VTB lize. Dalším hráčem je Bangaly Fofana, který v sezoně 2014/15 nastupoval za Strasbourg, se kterým jsme se utkali v nadstavbové skupině Eurocupu.


Velkým benefitem pro sebevědomí našeho soupeře je to, že Monako letos doma ještě neprohrálo. Na druhou stranu zase jeho výsledky v Champions League nebyly zatím nijak přesvědčivé, co se týče rozdílu bodů konečného skóre. Nad Helios vyhráli jen o čtyři body, s Banvitem Monako v Turecku prohrálo o 14, my jen o šest. Ovšem jejich obrana je vynikající. Průměrně zápasy končí soupeř s šedesáti nastřílenými body. „Nemyslím si, že bychom se šedesáti body vyhráli. Musíme najít něco, jak překonat jejich obranu,“ říká Ronen Ginzburg.


Pohledem na statistiku odehraných minut se ukazuje ještě jedna odlišnost od většiny týmů v naší skupině Ligy mistrů. Monako má u jedenácti hráčů dvouciferný počet odehraných minut na zápas. „Snaží se podobně jako my dělit minuty mezi větší počet hráčů. Trenér pak má možnost vybrat hráče, který „má svůj den“. Pro skauting soupeře je to pochopitelně náročnější,“ ví trenér Ginzburg.


Přivézt dva body do tabulky z Monaka tedy není nemožné, ale bylo by to spíše překvapení. „Musíme hrát dokonale naší hru a brát dobrá rozhodnutí v útoku,“ naznačuje trenér Ginzburg, že dnes se bude spíše rozhodovat v produktivitě útoku. 

 
vloženo: 23.11.2016 12:53 / přečteno: 9094x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.