V SOBOTU DALŠÍ OBRANÁŘSKÝ TÝM

V SOBOTU DALŠÍ OBRANÁŘSKÝ TÝM

Nymburk a USK Praha se v sobotu od 17:00 hodin utkají v 63.vzájemném zápase. Pořadatelství je tentokrát na klubu ze středních Čech a utkání bude součástí dvojzápasu s nymburskými ženami, které od 13:00 hodin na stejné palubovce hostí Strakonice.

Po defenzivním týmu z Domžale, přivítají nymburští basketbalisté další obranářský tým pro změnu z české ligy – USK Praha. Pražané jsou hned za Nymburkem druhým nejlépe bránícím družstvem v KNBL. Jejich tabulkový soused z Ústí nad Labem, který má i stejnou bilanci výher a proher, inkasoval v 13 zápasech o 120 bodů více. Tím ale podobnost USK a Heliosu Domžale nekončí. Také Vysokoškoláci mají v soutěži nejméně produktivní útok. Jediní v KNBL zatím nepřelezli 900 bodů, chybí jim čtyři a opět srovnání s Ústím, které je výkonnější o 130 bodů. „Však mají slovinského trenéra,“ podotkl s úsměvem Vojtěch Hruban.


Ve vzájemných zápasech má pochopitelně víc vítězství Nymburk. Celkem bychom napočítali 58 vítězných zápasů. Pražané vyhráli zatím pouze čtyři zápasy a všechny se odehrály v prvních třech letech nymburského působení v NBL. Hned první dvě utkání vzájemné historie vyhrálo USK v sezoně 2000/01, v sezoně, kdy vyhrálo naposledy mistrovství ČR. Další výhru si Vysokoškoláci připsali ve čtvrtfinále v následující sezoně a poslední vítězství urvali v únoru 2003. Od té doby už vítězí jen tým z Nymburka.


Celkové vzájemné skóre: 5596:4024 | domácí zápasy Nymburka (32): 2919:2014, venkovní zápasy Nymburka (30): 2677:2010.


Trenér Ronen Ginzburg před zápasem:

Líbí se nám klub USK Praha, protože svou práci s mladými hráči dělají dobře. Největší síla týmu je v obraně, v týmové obraně. Mezi nejvýraznější hráče patří ti, kteří už mají za sebou více minut v lize dospělých. Jmenujme například Jaromíra Bohačíka, Michala Mareše a také finské křídlo Madsena, ale jak jsem říkal, USK těží především z týmové obrany.


Křídlo Vojtěch Hruban před zápasem:

V sobotu nás čeká tým, který si pod vedením trenéra Aliloviče dlouhodobě zakládá na slušné obraně. USK má několik vynikajících hráčů doplněných mladými borci, kteří toho zatím tolik neodehráli a je to na nich vidět. V tabulce se tým drží na pozicích, které zaručují boje v play-off, což je jejich cíl. Myslím, že jsou na těch místech, na který mají svůj kádr.


Vojto, hodně se mluví o finském hráči Madsenovi...

Má ambice být časem klidně top střelec české ligy. Postavou a fyzickým vybavením je to velký talent - je vysoký, běhá, skáče, má slušnou střelu. Na druhou stranu to nemá zatím tak zažité technicky, není to špatný hráč, ale potřebuje ještě něco odehrát.


Těšíš zase na zápas v české lize?

Nebude žádné cestování (smích). Pomalu si už zvykám, že víkendy patří české lize.


Sázka s moderátorem Honzou Smetanou spěje ke konci. Myslíš, že v sobotu dvakrát podtrhneš výsledek? 

Myslím, že mi chybí ještě tři trojky... ale mám na to 10 zápasů, takže není kam spěchat. Třeba ho ještě chvilku podržíme v naději. 

 
vloženo: 02.12.2016 14:05 / přečteno: 9442x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.