PO SEDMDESÁTÉ

PO SEDMDESÁTÉ

V sobotu od 17 hodin nás čeká v Pardubicích zápas s pořadovým číslem patnáct v letošním ročníku Kooperativa NBL a sedmdesátý zápas v historii vzájemným utkání.

Třikrát se Nymburk a Pardubice utkaly v přípravě a třikrát v českém poháru. Šest zápasů skončilo vítězství Pardubic, z toho jednou v přípravě. A s Pardubicemi přišla zatím jedna jediná prohra v posledních dvou sezonách (této a minulé). Nymburk prohrál v listopadu 2015 o pět bodů.


V letošní sezoně Pardubice ještě doma neprohrály. Na svém kontě však mají tři prohry. Jednu z Nymburka (63:81), druhou z Děčína (73:79) a třetí, poměrně překvapivou, utrpěly v Prostějově (75:87). Poslední zápas Pardubice vyhrály doma proti Kolínu 87:71.


Na soupisce k zápasu bude na naší straně chybět určitě Pavel Pumprla, kterého do konce sezony vyřadilo zranění křížového vazu a otazník visí nad zapojením Howarda Sant-Roose, který je lehce zraněný. Naopak bude připravený, alespoň po administrativní stránce, Chris Hass. Zda ho trenér nasadí bude pravděpodobně záležet na vývoji utkání.


Kromě hráčů se do Pardubic chystají fanoušci z FanClubu a stále jsou v autobuse nějaká volná místa. Autobus odjíždí v 15:15 z náměstí.


Řekli před zápasem:


Ronen Ginzburg

Pardubice jsou druhým týmem tabulky a na tomto místě jsou oprávněně. Jejich hra je nebezpečná, dokáží využívat celý arsenal zakončení i obran. Jejich největšími tahouny jsou oba guardi Autrey a Burnett, kteří jsou jednak dobrými skórery ale také jsou výborní ve hře jedna na jedna. Pod košem operuje Švrdlík a na Nymburk se vždy dobře připraví Radek Nečas. Nesmíme zapomenout ani na Josepha Walla. Prostě v týmu Pardubic hra nestojí jen na dvou, třech hráčích, ale prosadit se dokáže více hráčů.

Máme teď dobrou střeleckou formu. Je to výhoda pro zápas s Pardubicemi?

Výbornou střelbu jsme ukázali teď v posledním zápase proti Bakken Bears. Ano, pokud budeme mít takovou střelbu, můžeme porazit hodně týmů jako Bakken nebo Pardubice, ale střelecká forma může odejít stejně rychle jako přijde, proto musíme vycházet z obrany.

Pokud bude možné zapojit nového hráče, dostane minuty na hřišti?

V tento okamžik nevím, rozhodnu se až po posledních dvou trénincích.


Martin Peterka

Čeká nás jeden z nejtěžších zápasů v lize. Minulý rok jsme s nimi prohráli a to by pro nás mělo být určitým varováním. Pardubice jsou tým, který se opírá o dvě americké individuality Autreyho a Burnetta. Herní projev je podobný jako náš. Snaží se hrát dobrou obranu a rychle dopředu.

Odpovídá postavení v tabulce kvalitě hry Pardubic?
Jinak by tak vysoko v tabulce nebyly. Myslím, že si v dosavadním průběhu ligy udržují solidní výkonnost. Prohrály v Děčíně, v Nymburce a naposledy trochu překvapivě v Prostějově. Do sestavy se jim vrátil Kotas a Příhonský a jejich už tak poměrně početný kádr se ještě o dvě jména rozšířil.


 
vloženo: 09.12.2016 16:19 / přečteno: 8645x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.