DO TŘETICE V TOMTO TÝDNU

DO TŘETICE V TOMTO TÝDNU

Po dalších 48 hodinách od utkání proti Jindřichovu Hradci čeká na naše hráče v sobotu od sedmnácti hodin další český soupeř BK Opava, tentokrát ve třetí soutěži, kterou hrajeme, v Kooperativa NBL.

Už první letošní zápas ukázal, že Opava patří k vršku tabulky a že zápasy s nimi nebudou snadné (89:71). V polovině října, kdy se první zápas hrál, byl rozdíl v tabulce mezi oběma týmy dvě místa, Nymburk byl první a Opava třetí. Nyní je rozdíl vyšší. Na našem postavení v tabulce se nic nezměnilo, Opava se propadla o dvě příčky níže.

 

„Opava je tým, který umí ukázat dvě tváře - zápasy, kdy prohrává se slabšími týmy a pak má zápasy, kdy dokáží v pohodě porazit Děčín a kohokoliv z vršku tabulky. Na první pohled před zápasem to ale vidět není. Proto musíme být do zápasu stoprocentně připravení a dobře bránit od první minuty,“ vysvítil Vojtěch Hruban jednu z vlastností Opavy.

 

Další vlastnost přidává náš trenér Ronen Ginzburg: „Opava je tým, který hraje s nižší sestavou, nemají klasické podkošové hráče, jako pivoti hrají spíše hráči pozice čtyři.“ S tím si však naši hráči dokáží poradit.

 

Trenér Ginzburg se ještě pozastavil nad hráčským kádrem soupeře: „Hlavním motorem týmu Opavy je Jakub Šiřina, ale nevím, zda bude hrát, když se nezúčastnil děčínského All Star Game. On ale není jediným hráčem, který by ovlivnil výkon soupeře. Opava má dobré guardy, kteří hrají velice agresivně na obranné polovině a pokud budou mít křídla Opavy, jako je Gniadek nebo Jurečka dobrý střelecký den, není to vůbec snadné proti nim hrát.“

 

Ano, připomeňme čtyři trojky z pěti pokusů Luďka Jurečky v prvním zápase, kdy vzdálenost od koše pro něj nebyla překážkou. Dokázal skórovat jak od trojkového oblouku, tak ze vzdálenosti nějakých osmi, devíti metrů. A v prvním utkání se také dokázal dobře prosadit Gniadek, který proměnil sedm z devíti dvoubodových střel a s 19 body byl nejlepším střelcem domácích. Jeho agresivita na útočné i obranné polovině na hranici pravidel je známá.  

 

Opava pod vedením trenéra Petra Czudka ráda využívá zónou obranu, která někdy může být klíčovým faktorem utkání. „Myslím si, že si s takovou obranou dokážeme poradit. Kvality našich střelců jsou dobré, nemyslím, že by nás to mělo zabrzdit,“ pokrčil rameny trenér Ginzburg. Pravdou však je, že nástřel z perimetru v minulém zápase nebyl zase tak velký, jako obvykle naši snajpeři umí.

 

Vojta Hruban a trenér Ginzburg se shodují v názoru na průběh zápasu. „Musíme do utkání vstoupit s plnou koncentrací, protože podcenění takového týmu se může tvrdě vymstít,“ říká Neno. „Hned od úvodních minut je nesmíme nechat hrát jejich rychlý a nátlakový basket. Chceme vyhrát v pohodě, to znamená, abychom se nemuseli strachovat o výsledek,“ přeje si Vojta.

 

Oba dva týmy budou před zápasem v trochu jiné konstelaci. Pro Opavu to bude první zápas po Novém roce, pro Nymburk třetí v posledním týdnu. Co bude mít na průběh zápasu větší vliv? „Tři zápasy v rychlém sledu jsou náročné, i když by to třeba tak nevypadalo. Není to těžké jen po fyzické stránce, ale také po stránce mentality. Soustředit si na zápas, vstřebat způsob hry dalšího týmu. Tady je výhodou pro nás, že Opava hraje v této sestavě delší dobu a především čeští hráči je dobře znají. Naše zkušenosti z minulých let při účasti ve VTB lize se teď mohou zúročit. Pravdou je, že všichni naši hráči s takovým vytížením nemají tolik zkušeností. Ale jednou, dvakrát za sezonu se i tento režim dá zvládnout,“ nevzrušuje trenéra Ginzburga tento fakt o moc více, že po pátku přichází sobota.

 

Vy, milí fanoušci, nezapomeňte, že v sobotu se zase hraje! A při parafrázi písničky z pohádek o včelích medvídcích, si určitě vzpomenete, v kolik to začíná. Zabroukejte si: „Od pěti, od pěti, musíme být na Tyršáku v hledišti.“ 

 
vloženo: 06.01.2017 10:38 / přečteno: 7998x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.