POSTUP POTVRZEN

POSTUP POTVRZEN

Byla to další skvělá podívaná na břehu Labe. Tým z Frankfurtu se dlouho držel naděje na úspěch, ale když se ve druhém poločase rozstřílel ke skvělému Howardu Sant-Roosovi i Bryon Allen, domácí vyhráli 87:72.

Utkání bylo pro oba týmy velice důležité. Naši hráči si vítězstvím tři kola před koncem mohli zajistit postup do vyřazovacích bojů, Frankfurt by vítězstvím zachoval alespoň naději na přímý postup ze skupiny. Z tohoto pohledu jsme mohli být ve větším klidu, navíc doma se nám v letošní sezoně daří výborně.

 

Zápas byl divácky velice atraktivní, držel fanoušky našeho týmu dlouhou dobu v nejistotě. Nikdy však nebyl obraz hry takový, aby se museli o osud zápasu bát. Náskok hostů ani jednou nebyl větší než osm bodů, což v moderním basketbalu mnoho neznamená. První energii do fandění vnesly dvě trojky Vojty Hrubana v první a druhé čtvrtině, a když se pak po přestávce rozstřílel Bryon Allen, mohly salvy potlesku naplno oslavovat spoustu pěkných akcí, ať už při střelbě z dálky nebo smečovaných koších.

 

Soupeř, který v obranné činnosti patří k lepší polovině startovního pole Ligy mistrů, ukazoval, že na těchto příčkách není náhodou. Bránící hráče vytahoval hluboko do naší obranné poloviny, připravoval pastičky na zachytávání hráčů s míčem. Naše rozehrávka několikrát ztratila hodně času při přechodu na útočnou polovinu a jednou jsme dokonce nestihli přechod přes půlící čáru za osm vteřin. Cestou k překonání takové obrany byly zisky nebo rychlé protiútoky. V obou těchto „disciplínách“ jsme Frankfurt překonali. Sedmadvacet bodů do koše hostů padlo z rychlého protiútoku a 24 bodů po ztrátě soupeře.

 

Utkání se zpočátku nevyvíjelo podle našich představ. Prvních pět minut bylo vyrovnaných, ale pak vystrčili růžky hostující hráči a nabrali mírné vedení šesti bodů (8:14). V celé první čtvrtině jsme měli špatnou střelbu a také na doskoku jsme propadali. S naším přístupem k podkošovým soubojům nesouhlasilo ani jádro Fanklubu a nesouhlasným písknutím dávalo najevo, že toto není cesta, kterou by chtěli vidět. Dobrou náladu do jejich řad vrátil svou první trojkou Vojta Hruban, který upravil skóre na 15:16 necelé dvě minuty před konce čtvrtiny. Jenže do konce hracího období přidal Frankfurt sedm bodů a zvýšil svoje vedení na 23:15. Za prvních deset minut jsme kromě ztrát prohráli ve všech statistických údajích, procentem střelby začínaje a počtem doskoků konče.

 

Období renesance začal trojkou Sant-Roos, dva body přidal Hruban a už tu byl time out hostujícího trenéra. Po něm ještě Howard proměnil dvě šestky a přiblížil se už na rozdíl jediného bodu. Stačil krůček a vedli jsme. Avšak přišla drzá trojka Vaughna a trestné hody Morrisona a zase se nám vyrovnání vzdálilo. Druhý pokus skončil podobně. Čtyřmi body jsme se přiblížili na 26:28 a zase trojka Vaughna. Tentokrát se nám už vyrovnat podařilo a po druhé trojce Hrubana jsme se dostali po dlouhé době do vedení. Jen nakrátko, po dalším útoku byli zase ve vedení hosté. Závěr však vyšel výborně Petru Bendovi, který pomohl šesti body k vyrovnání na 40:40. Poslední koš s faulem dal Howard Sant-Roos a svými 18 body kraloval listině střelců. Howie byl také velice efektivní: za dva body 4/4, TH 7/7, trojky 1/3. Oproti první čtvrtině jsme dokázali zlepšit doskakování a udrželi jsme si i menší počet ztracených míčů.

 

Na úvod druhého poločasu tahal za nitky osudu zápasu především frankfurtský Shields. Dal dvě trojky, zblokoval Bryona a byl hlavním strůjcem otočení skóre na 46:48. Na jeho první trojku odpověděl Allen kuriózní trojkou. Míč se odrazil od přední obroučky vysoko nad, ale pak zamířil dolů a prolétl k velké radosti domácích fanoušků košem. Náš náskok se začínal zvětšovat stejně jako hluková kulisa v hale. Smečované koše, zisky míčů a trojky, to bylo hlavním palivem pro halasné povzbuzování z hlediště. Do konce třetí čtvrtiny jsme urvali vedení zatím jen o pět bodů.

 

Úvod poslední části zápasu obstarali dvěma trojkami Allen a Lawrence a náskok se poprvé dostal přes deset bodů. Na lavičce Frankfurtu seděl se čtyřmi fauly nejnebezpečnější podkošový hráč Morrison a hra hostů se stávala stále méně nebezpečnou. S osudem utkání si chtěl ještě několika horšími rozhodnutími pohrát Lawrence, a když zbývalo do konce utkání 2,5 minuty, Frankfurt se přiblížil na rozdíl šesti bodů (77:71). Bylo to jen krátké nadechnutí nad hladinou. Hlavu pod vodu jim zatlačil Petr Benda důležitou dvojkou, která přišla po ukázkové spolupráci celého týmu. Pak ještě přidal Allen a Sant-Roos po jedné trojce. Třináctibodový příspěvek Bryona Allena za čtvrtou čtvrtinu (polovina všech bodů za čtvrtinu) a sedm bodů Sant-Roose, pomohlo k výhře o dva body vyšší, než byla prohra v Německu.  


Body:  Sant-Roos 27 (6 doskoků, 7 získaných faulů, TH 11/11), Allen 18, Hruban 11, Lawrence 9, Simpson a Benda 8, Kříž, Meier, Welsch po 2 - Shields 21, Vaughn 15, Robertson a Morrison po 10, Ilzhöfer 7, Graves 6, Kiel 2, Merz 1, střelba za 2 body: 39/20:35/15, trojky: 26/10:20/7, TH: 22/17:27/21, fauly: 21:18, doskoky: 34:36, ztráty: 11:20, zisky: 11:5, čtvrtiny: 15:23, 28:17, 18:16, 26:16

 

Další výsledky skupiny A:   

Banvit - Aris Soluň - 95:94 po prodl.
Ironi Naharija - Monako - 67:73

Aarhus - Domžale - 68:74 
 
vloženo: 04.01.2017 01:37 / přečteno: 9205x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.