BEZPROBLÉMOVÉ VÍTĚZSTVÍ

BEZPROBLÉMOVÉ VÍTĚZSTVÍ

Každý náš hráč v utkání proti Prostějovu, které jsme vyhráli 100:58, skóroval a šest z nich mělo dokonce dvouciferný zápis. Vyrovnaná partie se hrála jen v poslední čtvrtině.

Možná tu největší neznámou před zápasem připomenul na tiskové konferenci Martin Peterka, který si v zápase za 15 minut připsal 13 bodů: „My jsme nevěděli, co od zápasu očekávat, protože Prostějov má v podstatě nový tým,“ řekl Martin. Všechno ostatní se víceméně vyvíjelo podle předpokladů. „Utkání jsme kontrolovali od začátku až do konce,“ poznamenal trenér Ginzburg je skutečnosti, že prostějovští Orli nebyli ani sekundu ve vedení.

 

Ve všech týmových statistikách jsme byli nad naším soupeřem, s výjimkou jedné - trestné hody. V zápase jsme stáli na čáře trestných hodů třiadvacetkrát, proměnili jsme 16 pokusů. Čtyři hráči byli stoprocentní (Hruban, Lawrence, Meier, Sant-Roos) a nejvíce trestných hodů házel nový hráč Stephen Holt (4/5). Naopak ani jeden ze tří neproměnil Diamon Simpson. „Je to v hlavě,“ špitl cestou z hřiště Diamon a bylo vidět, jak moc ho to trápí. Ve střelbě trestných hodů jsme se dokonce propadli na 10.místo mezi všemi týmy NBL s průměrem 68,8%.

 

Zápas však přinesl spoustu zápisů do Kooperativa faktoru. Fanoušci našeho týmu mohli vidět pár smečovaných košů, pěkné asistence, bloky a pokus o alley-oop a dočkali se o jedenácté stovky z 22 zápasů základní části Kooperativa NBL. Na své si přišli i milovníci rychlé hry. Než moderátor utkání dokázal oznámit jméno střelce Prostějova a říct stav zápasu, už musel přidat větu: „A to už neplatí!,“ a přidat dva body na naši stranu skóre. Vyhození zpod koše, jedna kratší, jedna dlouhá přihrávka a koš. Není divu, že jsme dali 40 bodů právě z rychlého protiútoku, Prostějov jen dva.

 

Další velký rozdíl byl patrný v týmové spolupráci. „My jsme hráli moc dlouho s míčem proti zdi nymburské obrany, místo toho abychom si to dali z ruky a trochu více si vyhověli,“ naznačil rezervy trenér Choleva. Týmovou hru soupeře ocenil Marek Souček: „Nymburk si dneska skvěle podával míč, když jsme si vypomohli, udělal ještě jednu finální přihrávku. Z toho bychom se měli poučit a dávat také lehké koše.“ Právě v této fázi hry se jednoznačně projevuje zcela nové složení prostějovského týmu.

 

Příběh posledního utkání základní části se začal psát v 18:00, už v 18:15, na konci osmé minuty zápasu, jsme vedli o 15 bodů 25:10.  Více než polovina bodů padla po rychlém přenesení hry, k tomu dvě trojky a výborná obrana. Do hry se na obou stranách zapojili téměř všichni hráči; trenér Choleva nevyužil jen Viktora Vašáta, trenér Ginzburg zatím nechal sedět Martina Peterku. Po druhé čtvrtině už chyběly minuty jen hráči Prostějova. Ještě lepší obranu, ale i méně produktivní útok jsme ukázali ve druhé čtvrtině. Klesla nám úspěšnost střely a hlavně se nehrálo rychle dopředu. Náskok se nakonec v 19.minutě přehoupl nad dvacet bodů.

 

Ve třetí čtvrtině jsme se opět rozběhli do rychlých protiútoků. Z této herní činnosti padlo v první čtvrtině 16 bodů, ve druhé dva, tak ve třetí to bylo zase 16 bodů. První koš druhého poločasu sice dali hosté, byla to trojka nejlepšího hráče hostů Jacobse, pak ale přišel čtrnáctibodový uragán, na kterém se podíleli tři naši hráči Meier, Allen a Benda. Rozdíl ve skóre přesáhl třicítku (59:27). V bodově nejvýživnější čtvrtině jsme nastříleli soupeři 35 bodů a vše se připravovalo na dosažení stovky. Jenže tak, jak už to v posledních čtvrtinách, do které jdeme s výrazným vedením, bývá, tolik bodů nepřibývalo. K magické trojciferné číslovce se počet našich bodů přiblížil až v posledních dvou minutách. Průnik do koše zakončil nováček v týmu Stephen Holt. Na ukazateli se rozsvítily dvě devítky, a protože byl Stephen při střelbě faulován, byl nařízen ještě trestný hod. Když šel Stephen na čáru trestných hodů, přitočil se k němu Martin Peterka a pravděpodobně ho seznamoval s týmovými pravidly, že za kilo se kilo platí. To však našeho nového hráče nerozhodilo a trestný hod proměnil. Bude to v historii asi první hráč, který zaplatí za stovku dříve, než vůbec dostane nějaký plat. „Ne, to mě ani nenapadlo, že bych šestku zahodil,“ smál se po utkání Holt. Při svém prvním startu dokázal nastřílet 10 bodů a ukázal také své možnosti v obraně.

 

Body: Hruban 16 (střelba 5/7), Meier 15, Allen a Peterka 13, Simpson 12 (8 doskoků), Holt 10, Sant-Roos 9, Benda 6, Welsch, Lawrence a Kříž 2 - Jacobs 21 (12 doskoků), Simmons 10, Fitzpatrick 6, Souček 5, Novák a Goga 4, Nábělek a Choleva 3, Sehnal 2, střelba za 2 body: 52/33:46/20, trojky: 26/6:25/4, TH: 23/16:8/6, fauly: 8:22, doskoky: 48:42, asistence 22:11, ztráty: 9:19, čtvrtiny: 27:14, 18:10, 35:16, 20:18

 
vloženo: 05.02.2017 07:10 / přečteno: 8468x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.