OREN AMIEL: JAKO VČELIČKY

OREN AMIEL: JAKO VČELIČKY

Zítra odehrajeme poslední zápas před FINAL 4 Českého poháru. Soupeřem bude v dobré formě hrající USK Praha. Zápas začíná v 18:00 hodin na Folimance.

Vítěz zápasu 6.kola základní části, tedy Nymburk nebo USK Praha, postupuje do semifinále proti Pardubicím, ve druhém semifinále turnaje FINAL 4 se utkají týmy pořádajícího Prostějova a Opavy. Závěrečný turnaj se uskuteční 17. a 18.února v Prostějově.

 

Oba dva týmy, USK i Nymburk, začaly letošní Pohár ve čtvrtém kole. USK si v něm poradilo s BC Vysočina Jihlava 91:54, naši hráči smetli podle očekávání Sokol Šlapanice 122:54. Páté kolo absolvovala obě družstva s Hradcem. Naši s Jindřichovým Hradcem (97:58) a USK s Hradcem Králové (92:57). USK mělo jako jediný tým v 5.kole soupeře z nižší soutěže.

 

USK Praha se v letošním roce potkal s velice dobrou formou. Jednak se po dlouhé době umístil po základní části nejhůře na šestém místě a hlavně v letošním kalendářním roce ještě neprohrál. Na jeho štítě zůstaly týmy Prostějova (96:69), Kolína (71:69 v Kolíně), Pardubic (74:62 v Praze) a Ústí nad Labem (69:66 v Ústí). Už před Vánoci se USK dařilo, hrálo vyrovnaně s Děčínem (58:61) a porazilo Opavu (81:69). Vysokoškoláci však prohráli se Svitavami (69:75), což je asi jediný černý puntík v jejich výsledcích.

 

V zápase jsme pochopitelně favorité, ale to neznamená, že se soupeř porazí sám jen proto, že na Folimanku přijede Nymburk. Dá se očekávat zajímavý souboj, ke kterému musíme nastoupit s plnou zodpovědností.

 

O soupeři a zápase jsme si tentokrát povídali s asistentem trenéra Orenem Amielem.

 

USK je velice dobrý tým, trenér odvádí výbornou práci, jsou nyní v dobré  formě. Jak jsme mohli v našich vzájemných zápasech vidět, hrají opravdu týmový basketbal, hodně si přihrávali a ukázali, že proti nám vždy bojují. Proto i my musíme být soustředění.

 

Zdá se, že USK je aktuálně v dobré formě a nám se v posledních zápasech na českých palubovkách tolik nedařilo…

Podle mých zkušeností nesmíme přemýšlet, jaký byl minulý zápas a jaký asi bude ten následující. Každý zápas je jiný. Například jsme hráli špatně v lize, i přesto jsme vyhráli a za dva dny jsme porazili Banvit. Každé utkání je souhra mnoha okolností: momentální situace, soustředění, psychické připravenosti hráčů. Všichni víme, že kdo prohraje, rozloučí se s Českým Pohárem.

 
Je agresivita klíčovým faktorem pro vítězství v zápase?

Ano, nepochybně. Agresivní hra bude pro tento zápas klíčová. USK má mladý tým, celý zápas hraje ve vysokém tempu, jsou agresivní v obraně. My musíme nastoupit do zápasu se stejným nasazením.

 
Je rozdíl hrát ligový nebo pohárový zápas?

Není pro nás rozdíl, jestli hrajeme ligový zápas nebo pohárový, každé utkání má stejnou váhu. I naše trenérská příprava je stejná. Někdy hrajeme hůře, jindy lépe, to je normální a nemá na to vliv, jestli je zápas v české lize nebo v poháru.

 
Kdo je nejlepším hráčem USK?

Nejlepším hráčem je tým. Hráči spolu opravdu hodně spolupracují. Ano, někdo je lepší střelec někdo obránce, ale oni nehrají pouze individuální akce 1na1, hrají týmově. Když jeden hráč neplní svoji úlohu na sto procent, ovlivní to celý tým. Jejich největší zbraní je obrana, s velmi dobrou komunikací, rotací a čtením hry soupeře.

 
V útoku to mají podobné?

Souhlas, to stejné je v útoku. Mají dobrý pohyb, hodně přihrávek. Bude důležité zastavit jejich rytmus. Když bych pro jejich hru chtěl najít přirovnání, tak oni jsou jako včeličky, všichni spolupracují, aby vyrobili med.

 

Sledovali jste především video z posledních zápasů proti Pardubicím a Ústí?

Tak jako vždy jsme prošli všechny jejich důležité zápasy poslední doby. Mohu říct, že se hodně zlepšili. Nezáleží na tom, jestli přijdou s novou zbraní, nakonec je nejdůležitější správný přístup, bojovnost, respekt, tvrdá hra… to je základ všeho. 
 
vloženo: 31.01.2017 12:08 / přečteno: 9026x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.