KDY A S KÝM V LIZE I PŘÍPRAVĚ

KDY A S KÝM V LIZE I PŘÍPRAVĚ

Termínová listina Kooperativa NBL byla vydána ve středu 26.července. Podívejme se na ni, ztraťme pár slov o systému soutěže a přípravě našeho týmu před osmnáctou ligovou sezonou.

Předně systém soutěže Kooperativa NBL se oproti minulé sezoně bude měnit jen nepatrně a to až na konci května. O titulu mistra ČR se bude ve finále rozhodovat ve dvou VÍTĚZNÝCH zápasech. Předcházet tomu bude play-off, které se ve fázi čtvrtfinále a semifinále bude hrát na čtyři vítězné zápasy. Změnou je uspořádání termínu. Obě fáze se budou hrát v rozvržení 2-2-1-1-1, ale tentokrát se všechna čtyři čtvrtfinále nebudou hrát ve stejném dni, ale dvě se odehrají v pondělí a úterý a další dvě ve středu a čtvrtek a ve stejném režimu se odehraje i další dvojice utkání.
 

Základní část startujeme 4.října utkáním proti Ostravě a hned ve třetím kole, které jsme měli hrát 11.října proti USK Praha doma, dojde pravděpodobně ke změně. Ve stejném termínu nás totiž čeká utkání Ligy mistrů doma proti vítězi kvalifikace mezi týmy Prištiny – Minsku – Kyjeva a Nanterre92. Repríza finále se uskuteční 14.října v Děčíně a také první zápas s pravděpodobně dalším největším adeptem na přední místa Pardubicemi odehrajeme 4.listopadu opět na venkovní palubovce. Stejně jako vloni se bude hrát těsně po Vánocích 28.12. v Praze na USK. All Star Game je na programu předposlední den tohoto roku 30. prosince. Třetího ledna nás čeká domácí zápas proti Děčínu.

 

Základní část končí 14.února domácím utkáním proti Jindřichovu Hradci, který jako jediný (zatím) do této sezony vstoupí s jiným jménem. Titulárním sponzorem se stala FIO Banka. V termínové listině se zatím ještě objevuje tým Orli Prostějov, ale u tohoto družstva zatím není jasné, zda ho nahradí Hradec Králové nebo nové sdružení Prostějovsko nebo vznikne ještě nějaká další varianta. 

 

Nadstavbová skupina A1 a A2 začíná poslední únorový den a končí 4.dubna. Kromě prvního březnového týdne se bude hrát dvakrát týdně. Pokud však postoupíme do vyřazovacích bojů Ligy mistrů, což si určitě přejeme, budou se muset učinit nějaké úpravy termínů. Ještě před začátkem bojů v nadstavbových skupinách proběhne FINAL Four Českého poháru a to 17. a 18.února.

 

Asi největší novinkou, kterou jste určitě zaznamenali, jsou reprezentační okna. Ta jsou během sezony dvě a česká reprezentace v nich bude bojovat s vítězem předkvalifikace, Islandem a Finskem o postup do dalších bojů v kvalifikaci o MS 2019. První okno je na programu 20.-28.listopadu, druhé 19. až 27.února. Počítá s tím kalendář soutěží řízených FIBA, a proto naši hráči zapojení do Euroligy případně Eurocupu budou chybět, kluby je neuvolní.

 

Domácí ligové zápasy Kooperativa NBL budeme hrát v pracovní dny od 18:30 a v sobotu a neděli od 17:00 hodin. Také zápasy v Champions League, které budeme hrát pokud zde vedení soutěže nerozhodne jinak,

 

Než nastane doba ligových zápasů, čeká naše hráče příprava. To je ta část sezony, na kterou se většina hráčů moc netěší. Poprvé se tým sejde 17.srpna. Na startu přípravy však budou chybět reprezentanti, připravující se na ME, což aktuálně obnáší Martina Peterku, Martina Kříže, Tomáše Vyorala a Jaromíra Bohačíka a na první týden dostali volno ještě Gino Lawrence a nová posila Quincy Diggs. Aby se do rotace zapojilo více hráčů, dostali pozvánku na přípravu s A-týmem někteří naši junioři a kadeti. Skvělou příležitost zažít atmosféru i náročnost tréninků nejlepšího českého týmu dostanou Martin Holoubek (U17), Rosťa Jirák, Miroslav Kulich, Filip Novotný a Dominik Plešingr (U19).

 

Příjemným zpestřením každého předsezonního drilu jsou přípravné zápasy. Některé termíny a týmy soupeřů jsou již dány. Začínáme 30.srpna od 18:00 hodin venkovním utkáním v Pelhřimově, kde změříme síly s Jindřichovým Hradcem. V úterý 5.září přivítáme v naší hale Kolín s novým trenérem Pavlem Benešem. Domluvený je už zápas v Německu, kde budeme hosty týmu z Wiessenfelsu, který se před touto sezonou vrátil do nejvyšší soutěže našich západních sousedů do Bundesligy. V polovině září se náš tým zúčastní v polské Toruni turnaje. Čekají nás tři zápasy, soupeři kromě domácího týmu ještě nejsou upřesněny. Kompletní tým pak na konci září odjede na tradiční soustředění do slovinského Zreče. V rámci kempu jsou v plánu tři zápasy proti letošnímu účastníku Ligy mistrů Olimpija Ljubljana, Zlatorogu Laško a Rogašce. Generálkou na vstup do mistrovských soutěží bude domácí přípravný zápas naplánovaný na 1.října. V tomto případě se soupeř hledá. 

 
Celý přehled zápasů najdete zde
 
vloženo: 27.07.2017 14:47 / aktualizováno: 31.07.2017 11:09 / přečteno: 9690x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.