POVEDENÝ VSTUP DO LIGY

POVEDENÝ VSTUP DO LIGY

Utkání s Ostravou jsme rozhodli už v prvních minutách, kdy hosté na naši agresivitu nebyli připraveni. Druhý poločas sice Ostrava vyhrála, ale byla to jen kosmetická úprava celkového skóre 106:77.

Na soupeře jsme vlétli s plnou parádou a noví hráči Ostravy, především Stanojevič a Stojačič nebyli na takový tlak připraveni. „My jsme měli na začátku víc ztrát než střel na koš,“ poznamenal na tiskové konferenci ostravský hráč Petr Bohačík. Ano, přesně tak to bylo. Za dvě a půl minuty už měli hosté 5 ztrát a počet ztrát a vystřelených pokusů se vyrovnal teprve po šesti minutách zápasu. Stojačičovi se dokonce povedl poměrně nečekaný „úspěch“. Získal double-double za 13 bodů a 10 ztrát. První koš dali domácí až po pěti minutách utkání, jenže to už byl náš náskok dvanáct bodů. „My jsme začali strašidelně. Vstoupili jsme do utkání se šesti ztrátami za 5 minut,“ postěžoval si na tiskovce trenér hostů Medvecký. Jeho protějšek Ronen Ginzburg byl pochopitelně spokojenější: „V prvním poločase jsme hráli dobře, byli jsme agresivní a donutili jsme soupeře k mnoha ztrátám.“ Ztráty soupeře přicházely jednak po naší obraně, ale také po chybách v přihrávce. Často se stávalo, že došlo k drobné teči našich hráčů a míč pak lehce změnil směr. Z každého zisku míče náš tým valil dopředu. Na konci první čtvrtiny jsme vedli o 17 bodů 25:8. O totální převaze vypovídá i poměr bodů užitečnosti týmu 33:-1.
 

Druhá čtvrtina se nesla v podobném režimu. Stylový byl první koš, kdy po Hrubanově asistenci si krásně zasmečoval Boris Barać, kdy byl sám tváří tvář koši. Přesto však druhá čtvrtina nedopadla pro hosty tak tragicky. Nejdůležitější pro hru Ostravy bylo, že omezili počet ztracených míčů na třetinu. Ale stále naši byli daleko agresivnější pod oběma koši. Stávalo se, že už hosté měli po doskoku míč v držení, ale přiběhl některý z našich hráčů a míč mu vytrhl z ruky. Světlejším úsekem hry hostů byla šňůra 5:0 a byly to v podstatě jediné dva koše v řadě za celý první poločas. Náš náskok se neustále navyšoval, až se na konci poločasu vyšplhal na třicet bodů. „Dostali jsme třicítku v poločase, aniž bychom hráli podle nějakých pravidel, které jsme si říkali v trénincích,“ řekl rezignovaně po utkání trenér Medvecký. Poločasové statistiky hlásily: body po ztrátě soupeře 18:7, body z rychlého protiútoku 13:2, body hráčů mimo základní pětku 24:7, úspěšnost střelby z bedny 90%:56%.

 

Třetí čtvrtina se rozbíhala líně. Za tři a půl minuty dalo každé družstvo jeden koš. Pak ale dala Ostrava tři trojky v řadě. O dvě se postaral Bernardi a o jednu Stojačič. Zápas jsme sice měli stále pod kontrolou, ale hostující hráči už nebyli jen „namalovaní“ jako v prvních dvaceti minutách. Třetí čtvrtinu jsme dokonce prohráli, byť za všechno nemohla jen zlepšená hra soupeře. Nedávali jsme hodně i poměrně snadnějších střel. Střelbu z pole jsme ve třetí desítce měli jen 33%, trojky dokonce jen 25% a to všechno se projevilo na celkovém nástřelu 16 bodů ve třetí čtvrtině. V poslední čtvrtině jsme přeci jen zase zlepšili produktivitu, nastříleli jsme dvojnásobek bodů co třetí čtvrtinu. Protože obrana zůstala na podobné úrovni, skončila poslední čtvrtina 31:23.

 

„V šatně o poločase jsme si to vyříkali, dohráli jsme zápas se ctí a nedostali jsme tu ještě větší debakl, než na který jsme vypadali v prvním poločase,“ ohodnotil výstižně druhý poločas trenér Medvecký. „Do druhého poločasu jsme nevstoupili se stejnou energií jako do prvního. Ostrava dobře střílela z perimetru a vůbec ve druhé části hrála mnohem lépe,“ pochválil soupeře trenér Ginzburg. „Kdybychom si více vážili míče, mohl to být vyrovnanější zápas,“ řekl po utkání Petr Bohačík. „Začali jsme tak, jak jsme si představovali, dostatečně agresivně. Ve druhém poločase jsme měli v obraně menší mezery,“ shrnul zápas jeho bratr Jaromír Bohačík.

 

Body: Diggs 18, Mickelson 17, Barač 16, Lawrence a Ray po 11, Benda 8, Peterka a Hruban 7, Bohačík J. 6, Vyoral 3, Pumprla 2 - Bernardi 18, Stanojevič 16, Stojačič 13, Woods 12, Bohačík P. 9, Shoutvin 7, Medvecký 2, střelba za 2 body: 51/36:35/19, trojky: 28/9:25/9, TH: 13/7:18/12, fauly: 20:17, doskoky: 39:33, ztráty: 9:21, zisky: 12:3, čtvrtiny: 25:8, 34:21, 16:25, 31:23

 
 
vloženo: 05.10.2017 08:56 / přečteno: 7863x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.