KAŽDÝ DESÁTÝ BYL VÍTĚZNÝ

KAŽDÝ DESÁTÝ BYL VÍTĚZNÝ

Česká Kooperativa NBL pokračuje o víkendu čtvrtým kolem. Los nás posílá po proudu Labe do Děčína, kde se pokusíme od šesti večer zapomenout na špatný zápas v Lize mistrů.

I přes zaváhání v Evropě jsme v Děčíně favoritem. Z  osmdesáti zápasů, které máme za sebou, jsme prohráli přesně jednu desetinu. Všechny kromě jediného v roce 2000 jsme ztratili právě na děčínské palubovce. „Proti Děčínu je vždy těžké hrát, zvlášť na jejich palubovce,“ opakuje se asistent trenéra Oren Amiel. Čtyři roky to testoval Tomáš Vyoral, pro kterého bylo angažmá v Děčíně významným posunem v jeho kariéře. „Ti, kdo už v Děčíně hráli, vědí do čeho jdou a noví cizinci to poznají. Zase je lepší, když má zápas dobrou atmosféru, než když je slyšet každé zahlášení systému,“ těší se bouřlivou kulisu náš, před půl rokem děčínský, rozehrávač Tomáš Vyoral. Přijmou Tomáše v Děčíně stejně jako my v Nymburce bývalé hráče v dresu soupeře? „Na to jsem docela zvědavý. Věřím, že to všichni vzali a respektují sportovní život. Když člověk chce zkusit něco jiného, musí z původního klubu odejít… tak věřím, že mě nevypískají.“

 

S Děčínem nás čeká osmdesátý první vzájemný zápas. Z těch uplynulých jsme odehráli pouze jeden v přípravě a šest v Českém poháru. Za velký počet zápasů vděčí mimo jiné i poslední tři finále i skutečnost, že pokud byla liga po základní části rozdělená na 2 skupiny A1 a A2, byl Děčín v té vyšší společně s námi. Účet nastřílených bodů se po minulém posledním finále zastavil přesně na sedmi tisících; obdržených bodů je o 1379 méně.

 

Kádr se změnil v obou týmech, pravda, u nás byla migrace větší. Mělo to vliv na sílu Děčína? „Hráči v Děčíně se mění jako v jiných týmech, i když v menším počtu, ale není zcela podstatné, jací hráči momentálně v Děčíně jsou. Styl hry je stejný. Hrají vždy agresivně, týmově a úplně každý soupeř je musí respektovat,“ říká Oren Amiel.  O tom, zda je Děčín oslaben nebo posílen, nechce hovořit ani Tomáš Vyoral: „Ze tří zápasů se to hodnotit nedá. Zatím tým podává dobrý výkon.“

 

Ve třech zápasech letošního ročníku Kooperativa NBL Děčín prohrál na USK a doma porazil Svitavy i Olomoucko. V zápasech padalo docela dost bodů, nejmenší číslo je 74, které dal Děčín na Folimance. My jsme porazili Ostravu i Svitavy a utkání, které los naplánoval na 11.10. proti USK, jsme si přeložili na 11.prosince.

 

Do Děčína odjíždíme po nepovedeném utkání proti Nanterre. Scénáře pro vliv nadcházející zápas mohou být dva. Buď se budou naši hráči chtít rehabilitovat nebo naopak budou pod dekou. „Nemělo by se odrazit vůbec. Podívali jsme se na video, našli jsme chyby a na více nemůžeme myslet. V úterý jsme dohráli, v sobotu je na programu další utkání a hned zase v úterý nás čeká další zápas. Stejně tak jako není čas ani na oslavu nějakého velkého vítězství v evropskem poháru, není čas se pitvat v porážce,“ uzavřel příběh minulého utkání Oren.

 

Utkání začíná v 18:00 hodin a na první místo v tabulce, ač to teď není vůbec důležité, by nás vyneslo vítězství o třiadvacet a více bodů. 

 
vloženo: 13.10.2017 15:56 / přečteno: 8043x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.