S OLOMOUCKEM HLAVNĚ O PSYCHIKU

S OLOMOUCKEM HLAVNĚ O PSYCHIKU

Jen 48 hodin budou mít naši hráči, aby zapomněli na utkání, které měli vyhrát, aby zmobilizovali především psychické síly a soustředili se na zápas proti balkánsko-americké klice nováčka z BK Olomoucko. Zápas začíná v pátek 16. března jako obvykle v 18:30.

Tým Olomoucka, který se do lepší nadstavbové skupiny propašoval až na poslední možnou chvíli, však není v elitní šestici týmů jen přívažkem. Je sice šestý, ale mnoho týmů se nemůže chlubit výhrou v Pardubicích, jak se to svěřencům Predraga Benáčka povedlo před necelým týdnem. Jenže včera Olomoucko ve Svitavách prohrálo 98:111.

 

Na nymburské hráče čeká extrémně náročné utkání. Musí překonat několik negativních okolností. Tou největší je určitě vyrovnání se s psychickou ránou ve formě nešťastné prohry a vyřazení z Champions League. Díky tomu se i daleko hůře vstřebává únava z náročného utkání.

 

Dále se musí tým vyrovnat se ztrátou Petra Bendy, který v nejbližších hodinách absolvuje operaci zraněné achilovky a v letošní sezoně už nenastoupí. Chybět bude také stále ještě Dardan Berisha, který se sice vrací do tréninkového procesu, ale jeho stav stále ještě nedovoluje zápasové zatížení.

 

„Zápas proti BK Olomoucko bude především o mentální stránce našeho týmu. Budeme stát tváří v tvář dobrému týmu, který před několika dny porazil Pardubice na jejich palubovce. Je jasné, že středeční večer byl pro náš klub velice těžkou zkouškou psychiky, ale jsme profesionálové, kteří se musí i s takou nepřízní vyrovnat. Vím, že všichni budeme připraveni a plně soustředění na hru v české lize. Věřím, že i diváci na nás nezanevřou a že v době, kdy jejich podporu tým nejvíce potřebuje a přijdou nás podpořit,“ řekl trenér Oren Amiel. 

 

Trochu streetbalová hra Olomoucka se točí především kolem střapatého Fullera, který ve 26 odehraných zápasech stihl už 375krát vystřelit na koš soupeře. Úspěšný byl 181krát, což mu dává úspěšnost skoro 50% a v počtu bodů na zápas ho staví na bronzovou příčku ligy. Dokonce v absolutním nástřelu 532 bodů je nejlepším v lize. Ještě o šest procent úspěšnějším střelcem je pivot Mitchell. Ten ve 24 zápasech ohrozil koš soupeře 366krát a jakmile dá v Nymburce první koš, bude to jeho dvoustý v lize. Mitchell j také s 10,4 doskoky na zápas nejlepším v práci pod košem ze všech olomouckých hráčů. Jeho průměr ho řadí na druhé místo mezi doskakovači ligy, půl doskoku na zápas za Skinnera z Kolína.

 

Dalšími klíčovými hráči jsou borci z balkánské sekce Močnik, Šepa a Čohadarevič, kteří mají na svém kontě o více než sto střeleckých pokusů méně a jejich úspěšnost kolísá mezi 51 a 42 procenty. Přesto pětice zahraničních hráčů dodala 1805 bodů. Jednoduchým odečtením je vidět, že na ostatní hráče zbývá 476 bodů. Z nichž skoro třetinu dodal Marek Sehnal, který „přežil“ jako jeden z mála transformaci Orlů Prostějov a BK Olomoucko a navíc dostává příležitost k odehrání nezanedbatelných minut ve žluto modrém dresu. 

 

Dvacetiminutový part tráví na palubovce za Olomoucko také Michal „OBA“ Křemen (1981), ve 36 a půl letech největší veterán týmu. Na paty mu šlape zlínský pivot Michal Norwa (1983). Na opačném pólu věkové struktury jsou hráči jako František Váňa, Jiří Dedek nebo Martin Nábělek, kteří na své minuty trpělivě čekají, ale v zahraniční konkurenci mnoho minut nedostávají.

 
S BK Olomoucko jsme odehráli dva zápasy, jejichž výsledky nás mohou nechávat v optimistickém náhledu. Oba dva jsme vysoko vyhráli. První na domácí palubovce 124:62 a druhý v Prostějově 119:92. Na obou výsledcích je dobře vidět, že obrana Olomoucka proti naší ofenzívě nepracovala ani jednou dobře. Jenže od té doby ušel výběr Predraga Benáčka také svým výkonnostním vývojem. 
 
vloženo: 15.03.2018 11:16 / přečteno: 7153x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.