PEPOVY POSTŘEHY

PEPOVY POSTŘEHY

Expertem ve studiu O2TV při komentování zápasu s AEK Athény byl náš bývalý hráč z let 2000 až 2002 Josef Jelínek. Pepa se s námi podělil o pár postřehů z utkání.

Pepo, kde myslíš, že se zrodilo vyřazení z dalších bojů?

Myslím, že rozhodující okamžik přišel v čase 3:48, kdy byl stav plus jedna pro AEK a přišlo pět útoků po sobě, které Nymburk neproměnil. Střední rozehrávač Geno udělal dvě chyby. Dvakrát nabil hostům do útoku, pak už „nechtěl“ hrát, dal míč Bočimu, ten udělal chybu také. Za minutu dvacet to bylo 8:0, když Řekové proměnili čtyři lehké šoupáky.

 
Do jaké míry tě překvapila poslední akce AEK?

Upřímně, to jsem nečekal. Myslel jsem, že budou chtít ten útok dokončit. Evidentně nechtěli hrát prodloužení. Tu akci zahráli hop nebo trop. Navíc přihrávka směřovala na hráče, který v tom utkání nebyl top střelcem.

 

Pavel Pumprla šel na čáru trestných hodů. Jak jsi předpokládal, že dopadne?

Byl jsem si stoprocentně jistý, že Pampi je tak ostřílený, že psychika v tom nemůže hrát roli. Připustil jsem, že jednu by mohl nedat, ale nevěřil jsem tomu, že by neproměnil ani jednu.

 
Ztotožnil ses s poslední akcí Nymburka?

Vzhledem k vývoji zápasu jsem se domníval, že jediným hráčem, bez ohledu na to, že udělal před tím nějakou chybu, který by byl schopný a měl sílu probít se obranou hostů, byl Geno. Ať už z průniku sám zakončit nebo poslat finální přihrávku pro střelce. Ale Geno vyhazoval míč. Tím nechci kritizovat trenéra, já to sledoval z komentátorského stanoviště.

 
Jak zasáhlo zranění Petra Bendy do psychiky týmu?

Určitě je to ovlivnilo v prvním poločase, ale v prvních pěti minutách druhé půle na to všichni zapomněli. Hráči hráli dobře a vůbec to nevnímali. Možná, kdyby tam byl, mohl se zápas vyvíjet jinak. Osmnáct minut ze druhého poločasu, kdy Petr na hřišti nebyl, hrál Nymburk luxusně, nevyšly jen ty dvě minuty.

 
Všiml sis i nějaké nervozity ze strany AEKu?

Třeba když vypálil Šakota tu skoro nesmyslnou trojku, tak na něj táta (který je trenérem AEK – pozn.) ukazoval, aby se uklidnil. Takže i soupeře nejistota trochu ovládala.

 

Pamatuješ ve své kariéře zápas, kde by o postupu rozhodoval jediný bod?

Určitě jsem nějaký takový zažil, ale aby to bylo dvakrát po sobě v řadě ve stejné fázi stejné soutěže a na stejné palubovce, to je opravdu rarita. 
 
vloženo: 16.03.2018 11:13 / přečteno: 7398x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.