ZÁPAS S POŘADOVÝM ČÍSLEM 23

ZÁPAS S POŘADOVÝM ČÍSLEM 23

Semifinálová série pokračuje pro dvojici Nymburk – Svitavy třetím a čtvrtým zápasem na palubovce Turů. Po odehrání této dvojice zápasů už může být rozhodnuto, pokud by domácí nejméně jeden zápas vyhráli, bude se zápas číslo 5 hrát v Nymburce 9.května.

Svitavy jsou tým, který nehrál příliš dobře ve venkovním prostředí. Připomeňme třeba jediné vítězství Jindřichova Hradce v základní skupině doma právě nad Svitavami nebo prohru Turů v Ostravě. Ovšem pravidlo to není. Svitavy dokázaly zvítězit v Ústí s družstvem, které tak dlouho trápilo Pardubice ve čtvrtfinále, vyhráli v Prostějově. Pochopitelně nesmíme zapomenou na dvě výhry ve čtvrtfinále v Děčíně, které rozhodující měrou poponesly Tury do probíhajícího semifinále.

 

Ve vzájemných zápasech s naším týmem však na svoje první vítězství stále čekají. Zatím k tomu Tuři nevyužili dvaadvacet příležitostí. Nejblíže k výhře byli v letošní nadstavbě, kdy prohráli jen o čtyři body a také v prvním letošním semifinále se dostali k rozdílu pod deset bodů. Pamětníci si ještě možná vzpomenou, jak dramatická byla dohrávka 11.kola v sezoně 2013/14. Tehdy se zápas rozhodoval až v prvním prodloužení. Dva hráči Svitav si na toto utkání mohou pamatovat: Tomáš Teplý (38 minut a 16 bodů) a Jiří Jelínek (28 minut, 15 bodů a 10 doskoků). Z našich současných hráčů se aktivně zápasu zúčastnil Vojta Hruban (32,5 minuty, 10 bodů). Na lavičce seděl Martin Kříž, který do zápasu nezasáhl a pouze 4 minuty odehrál Petr Benda, který na tuto sezonu nerad vzpomíná, protože dlouho nehrál kvůli zraněnému kolenu a pak měl znovu zdravotní problémy. 

 

„Pamatuji si, jak jsme si už několikrát mysleli, že je hotovo, když Svitavy daly třeba dvě slepené trojky. Pak si vybavuju, že se to hrálo někdy na konci sezony a bylo to takový zápas „o ničem“. A taky, že Tomáš Macela dával asi dvacet bodů (to Vojta trefil zcela přesně!!). Myslím, že zápas do prodloužení dostaly Svitavy, když někdo (byl to Ondra Peterka, bratr našeho Martina – pozn.) dal tři šestky za faul na trojce,“ poskládal útržky vzpomínek Vojtěch Hruban.  

 

S tímto vzpomínaným utkáním pak kontrastuje letošní semifinále Českého poháru, které jsme ve Svitavách vyhráli 111:59 a vytvořili si tak jedno z nejvyšších vítězství nad Svitavami vůbec. V poháru jsme domácí udolali především z rychlého protiútoku. Statistika na konci ukazovala drtivý rozdíl 47:0!

 

V předchozích zápasech semifinálové série to nebyly rychlé protiútoky, které by hýbaly dějinami zápasů. Byly to naše útočné doskoky a svitavské ztráty. Bude to cíl i pro zápas ve Svitavách? „Je to cíl, který není jednoduchý, ale je splnitelný za všech okolností. . Pokud nemáš den v útoku, jde s tím těžko něco udělat. Dobře bránit, doskakovat a být agresivní, to se dá splnit každý den,“ myslí si Vojta Hruban, který předpokládá, že ve Svitavách si domácí vezmou trochu jiné noty než v Nymburce. „Pokud Svitavy mají nějaký zápas vyhrát, měl by to být ten třetí v sérii. Do toho budou vkládat největší naděje a největší energii. My musíme ještě navýšit naše obranné tempo a nenechat je od začátku myslet na nějaký úspěch,“ dodal dvojnásobný MVP semifinále Vojta Hruban.

 

„Nejdůležitější bude zůstat soustředěný především na obranné polovině. Ve druhém zápase jsme ve srovnání s prvním zápasem byli lepší i v ofenzívě, ale zároveň vím, že to nebylo maximum, čeho je tento tým schopen. Ve Svitavách to nebude snadné, o tom nepochybuji. Mají hrdost a budou se chtít s námi rvát o každý míč. Celou sezonu hrají doma daleko lépe než venku, a proto očekávám ještě náročnější zápas než jindy,“ řekl k pátečním a sobotnímu utkání náš trenér Oren Amiel.

 

Pokud bude chtít být u toho, je ještě několik volných míst na zájezd. Autobus odjíždí z náměstí v 15:00 hodin po oba dva dny. 

 
vloženo: 03.05.2018 13:52 / přečteno: 7252x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.