OREN A PAMPI NEJEN O SVITAVÁCH

OREN A PAMPI NEJEN O SVITAVÁCH

V předvečer prvních dvou zápasů semifinále proti Dekstone Tuři Svitavy, které hrajeme zítra a pozítří od šesti, jsme dali slovo trenéru Amielovi a kapitánu Pumprlovi.

S týmem Svitav máme zatím čistou bilanci dvaceti vítězství a žádné prohry. Nejvyrovnanější zápas se však hrál na konci února a skončil naší čtyřbodovou výhrou a to dokonce na naší palubovce. Vyrovnaný byl i zápas v říjnu, kdy jsme ve Svitavách vyhráli „jen“ o deset bodů. Naopak totálním propadákem pro Tury skončilo semifinále Českého poháru, které se hrálo jen pár dní před tím ve Svitavách.

 

K prvnímu semifinálovému zápasu se vyjádřil náš hlavní trenér Oren Amiel:

„Uplynulo už více než 14 dní od skončení čtvrtfinálové série proti Kolínu a všichni jsme očividně dobře naladěni vstoupit opět do zápasů. Doufám, že dlouhý čas bez zápasů nás nebude dlouho negativně ovlivňovat a že se brzy vrátíme do rytmu. Budeme stát tváří v tvář proti dobrému týmu s kvalitní soupiskou a trenérským štábem. Svitavy jsou jedním z nejnebezpečnějších týmů v lize. Mají zkušené hráče, kteří vědí, jak hrát a jak vyhrávat. Musíme proto nastoupit s maximálním soustředěním a s maximální energií. Dlouho jsme teď trénovali před pustými tribunami, a tak se už těšíme, že v pondělí a úterý zase uvidíme plné hlediště.“

 
O své myšlenky se podělil také kapitán Pavel Pumprla.
Jak bys charakterizoval letošní tým Svitav?

Mají dobře poskládaný tým, solidní střelce z dálky na všech pozicích i mezi pivoty, mají dobrou rozehrávačskou dvojici, která se dobře doplňuje, hrají týmový basket.

 
Myslíš, že by se daly k někomu přirovnat?

Trochu bych je přirovnal k nám. Nechci tvrdit, že je trenér ovlivněný tím, že byl v Nymburce asistentem trenéra, ale styl hry je podobný našemu a najít se dají i podobné akce.

 

Všude se říká, že letošní sezona je pro Svitavy nejúspěšnější. Mohli by úspěch ještě navýšit na náš úkor?

Navýšit ho mohou třeba v souboji o bronzové medaile (úsměv). Vůči soupeři máme respekt a nepovažujeme sérii za úplně jednoduchou. My si musíme výhry vzít, nemůžeme předpokládat, že by nám je Svitavy darovaly.

 
Myslíš si, že fandili svitavští Tuři Ústí, aby se nám vyhnuli?

Možná ano. Hrát s Opavou by pro ně bylo asi zajímavější. Na druhou stranu do všech zápasů teď půjdou po hlavě.

 
Taky jsi taky fandil Ústí?

Nefandil jsem asi nikomu, protože i v Pardubicích mám hodně kamarádů a nepřál bych jim takový konec sezony. Série byla super na dívání, a kdyby takových sérií bylo více, pro basket je to jen dobře. Pardubice by si za výkony v posledních letech to finále už zasloužily... Teď je to na nich, ale nesmí se moc ohlížet do minulosti, semifinále byl vždy jejich prubířský kámen.

 

Bylo by nebezpečnější Ústí, které by v případě postupu bylo v obrovské euforii, než jsou Svitavy?

Do série jako celku budou Svitavy vyrovnanějším soupeřem, než by bylo asi Ústí, ale Severočeši by byli nebezpečnější v jednotlivých zápasech. Zápasy by měly větší výkyvy. Ústí je schopné prohrát o padesát, jako se jim to s námi už stalo. Doma by se ale mohli vyhecovat, mají typy hráčů jako Robinson, který může nasypat klidně 35 bodů.

 
Dlouhé volno bez zápasů působí negativně spíše na útok nebo obranu?

Na obranu nepotřebuje být člověk v nějaké herní formě, musí být v dobré kondici a musí se mu chtít. My po tak dlouhé době bez zápasu budeme chtít hodně (smích). Navíc my jsme si i na trénincích sami sobě dobrým soupeřem. Nejsme v zápasovém rytmu, ale v posledních 14 dnech hrajeme hodně pět na pět. To nás připravuje.

 
Říká se, že trenér Růžička nás bude mít dobře naskautované. Souhlasíš?
RůžičkaNevím, zda skautoval i naše tréninky v posledních čtrnácti dnech (smích). Jak jsem říkal, styl hry je podobný, akce známe navzájem, i když v těch 14 dnech bez zápasů se dají nějaké drobnosti nacvičit. Já myslím, že zápas nebude tolik o taktice, ale komu to lépe půjde. 
 
vloženo: 29.04.2018 10:57 / přečteno: 6406x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.