DALŠÍ SOUPEŘ ČEKÁ V BRNĚ

DALŠÍ SOUPEŘ ČEKÁ V BRNĚ

Ve svižném tempu, jak je v lednu pro nás běžné, odehrajeme v sobotu další ligový zápas. Tentokrát to bude „řádné“ utkání proti Brnu na jeho palubovce ve vysokoškolském kampusu.

Alexandr Sekulič o našem soupeři: „Brno má mladý tým s dobrými americkými hráči a zkušeným trenérem. Od posledního vzájemného zápasu v listopadu se velmi jejich hra výrazně zlepšila. Jejich snahou je hrát organizovaně a systematicky v útoku, aby získali dobré a otevřené střely.“


Petr Benda při otázce na zápas proti Brnu nejprve pochválil město cílové destinace (s úsměvem) a k zápasu řekl: „U nás vždy záleží na tom, jak k utkání přistoupíme a jakou energii do utkání dáme, především do jeho začátku. Pokud k němu přistoupíme jako proti Pardubicím, věřím, že to bude rozhodnuté už brzy po začátku. Přeci jen každý venkovní zápas je těžší, protože každý soupeř se proti nám chce doma vytáhnout. Stylem hry je to „studentský“ tým, který nemohu někam zařadit, protože stále hledají svou tvář.“


S Brnem jsme odehráli zatím 11 utkání, deset v lize a jedno v přípravě. Ani jednou náš soupeř nevyhrál a nejvyrovnanější zápas skončil v lednu 2017 naším vítězstvím 82:75. V letošním prvním utkání v Nymburce Brno nestíhalo na začátku a prohrálo první poločas 17:56. Porovnáním s konečným výsledkem 98:63 je vidět, že Brno vyhrálo druhých dvacet minut 46:42. Po utkání ve čtvrtek proti Pardubicím asi na podobný scénář domácí spoléhat nemohou.


Po sportovní stránce je egoé Brno klubem, který se snaží obnovit nebo alespoň udržet basketbalovou tradici v Brně, kde býval basketbal ještě v nedávné době na vysoké úrovni. Tým startuje v nejvyšší soutěži od sezony 2013/14 a nejvyššího umístění dosáhl v roce 2017, kdy skončil na 9.místě. Z 11.místa po základní části mu pomohly až zápasy ve skupině play-out.


Letošní sezonu začalo Brno sympaticky. Po vyrovnaném utkání proto Svitavám, si dojelo pro první výhru do Prostějova a v dalších dvou kolech pokosilo i další soupeře Ostravu a Děčín. Oba dva zápasy odehrálo Brno doma a oba dva vyhrálo poměrem 77:68. Černý kůň soupeře v zápase proti USK Praha najednou zbělal. Tři prohry za sebou vyhnaly z pozice trenéra Dejana Jakaru, který odešel v listopadu z vlastního rozhodnutí. Po dvou zápasech, kdy vedl tým Martin Vaněk, asistent trenéra, přišel Chris Chougaz, bývalý trenér USK Praha. Chvíli trvalo, než se brněnský stroj opět rozběhl. Dokonce Brno darovalo první výhru Královským Sokolům. První vítězství zaznamenalo Brno proti Novému Jičínu v Českém poháru na konci listopadu, ale v lize si museli Brňané počkat na utkání s Ostravou do poloviny prosince. Úspěšní byli hráči Brna i v posledních dvou ligových kolech, když porazili doma Opavu a venku Kolín.


V tabulce je egoé Brno na osmém místě, což v letošní sezoně znamená hrát nadstavbovou skupinu A1. Tři kola před koncem je náskok na deváté USK jeden bod a desátou Ostravu a jedenáctý Kolín dva body. Ostrava má však ještě dva zápasy k dobru. Jeden je však proti nám. Brno má kromě souboje s námi před sebou zápasy v Ústí a doma s Hradcem. K dobru má aktivní bilanci s USK a Ostravou, ale zápornou s Kolínem.


Pro nás je brněnský klub zajímavý především proto, že v realizačním týmu pracuje náš bývalý hráč Akademie Martin Vaněk. Původně Martin hrál kvůli studiu v Brně za Šlapanice, dokonce v roce 2016 Český pohár proti našemu družstvu. Pak se Martin stal asistentem trenéra v klubu, který hraje domácí zápasv hale míčových sportů Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity, která se nachází v areálu Kampusu v brněnských Bohunicích. Až do začátku měsíce listopadu byl Martin asistentem u ligového týmu, ale zápas v Opavě a v Nymburce odseděl na lavičce jako hlavní kouč.


Kapitánem týmu je Jan Kozina, další hráč, kterého známe z působení v naší Akademii. Průměrně na 28 minut nastupuje další absolvent naší Akademie Lukáš Stegbauer. Ve prospěch týmu odevzdává průměrně 8,1 bodů na zápas a 4,6 doskoků na zápas. V počtu nastřílených bodů je Štegy hned na americkými bodovými bossy Geigerem, Keelym a Robym.


Zdravotně jsou všichni naši hráči v pořádku. Vzhledem k třinácti hráčům na soupisce, se o nominaci rozhodne v sobotu po dopoledním tréninku. Zápas 20. kola Kooperativa NBL začíná v Brně až v 19:00 hodin a sledovat ho můžete jako vždy na serveru TVCOMu.


 
vloženo: 18.01.2019 18:42 / přečteno: 4926x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.