VE ČTVRTEK NA PRVNÍ KOLO NBL

VE ČTVRTEK NA PRVNÍ KOLO NBL

Ve čtvrtek bude dohráno konečně první kolo Kooperativa NBL zápasem mezi našim týmem a Pardubicemi. Utkání začíná ve Sportovním centru Nymburk netradičně v 19:00.

"Naše" první kolo se přesunulo na tento termín proto, že Pardubice v čas zápasu hrály svoje venkovní utkání kvalifikace o Ligu mistrů. „S nejtěžším soupeřem v nejhorší čas,“ ulevil si krátce po příletu z Belgie Vojta Hruban. Ač jsou Pardubice na čtvrtém místě tabulky, kvalita jejich kádru je rozhodně řadí mezi favority na finále a utkání s nimi nebude v naší situaci snadné. Po utkání v Antwerpách jsou přeci jen trochu hlavy dole a únava z cestování a zápasu se teď nevstřebává tak dobře.


„Naše cíle se pro českou ligu nemění. Chceme být ve finále a chceme ho vyhrát. My se teď musíme přenést přes úterní neúspěch v Lize mistrů a ani na okamžik nechce dát soupeři naději pomýšlet na přijatelný výsledek. Je nám jasné, že na nás čeká silný soupeř, kterému by se výhra do tabulky náramně hodila,“ hovoří za celý tým kapitán Pavel Pumprla.


O kvalitě soupeře nepochybuje ani asistent trenéra Saša Sekulič, který připravuje skauting všech soupeřů a tedy v tomto nabitém programu má práce jako na kostele. „Pardubice mají velmi dobrý a zkušený tým, dobře vyvážený na všech pozicích. Klíčoví hráči jsou Jackson, který je skvělým střelcem a Williams, který dobře vede svůj tým asistencemi. Pro nás bude důležité omezit jejich přechodovou fázi útoku a kontrolovat doskok pod oběma koši,“ řekl Sekulič.


Kádr Pardubic byl postavený na hře Američanů Jackosona, Wiliamse, McGaugheye a Benjamina a českých pivotech Švrdlíkovi, Nečasovi a Kohoutovi. Výraznější porce minut dostávají ještě Půlpán, Potoček a Škranc. Těsně po Novém roce se počet Američanů o jednoho snížil. Nejprve byl Benjamin zraněný a pak místo toho, aby se vrátil po Vánocích na palubovku, přišla z Pardubic zpráva, že pro porušení životosprávy v týmu s okamžitou platností končí. Benjamin však dlouho bez angažmá nezůstal, míří na Slovensko do Levic.


„Považujeme to stále tak trochu za zázrak, že sa nám podarilo získať Dwayna Benjamina do Levíc. Keď sme na jeseň sledovali zápasy Pardubíc v lige a tiež v európskych pohároch, tak sme sledovali jeho skvelé výkony, no vtedy sme na to ani nepomysleli, že by mohol hrať čoskoro u nás. Teraz je tu a my verím, že keď sa po zranení vráti do formy a zohrá sa s tímom, tak nám môže pomôcť dosiahnuť naše ciele. Určite si rýchlo získa sympatie našich fanúšikov. Robíme všetko pre to, aby mohol zasiahnuť už do stredajšieho zápasu,“ vyjadril sa generálny manažér Ladislav Garaj v článku na serveru SBL.


S Pardubicemi sehráli 79 utkání v lize, českém poháru nebo přípravě. Nadcházející zápas tedy bude jubilejní osmdesátý. Vítězných bylo podle očekávání daleko více než prohraných (71:8). Skóre je aktivní 7049:5673. Pardubice mají však mezi všemi našimi soupeři z NBL zvláštní postavení. Je to tým, který nás jako poslední porazil a to v březnu minulého roku v nadstavbě o čtyři body. Je také posledním týmem, který nás porazil na nymburské palubovce. Tady musíme jít v čase o hodně měsíců zpět. Bylo to v květnu roku 2010 a rozdíl byl šest bodů.


Věříme, že přijdete na utkání podpořit naše hráče v jejich nelehké situaci. Ještě jednou připomínáme, že utkání začíná v sedm večer z důvodu obsazení haly a vzhledem k tomuto časovému posunu se rovněž posouvá čas odjezdu autobusu od nádraží v 18:25. Připomínáme také dvě informace ohledně vstupenek. Vstupenky na zápasy v Nymburce jsou na konkrétní místa, a proto vás žádáme, abyste je obsazovali podle toho, jak je uvedeno na vstupence. Ve stánku Fanshopu můžete zakoupit kromě upomínkových předmětů lístky na utkání proti Ostravě, které se odehraje 31.1.2019 v hale ZŠ Komenského. Vstupenku musí mít i držitelé permanentek, kteří ji pochopitelně získají zdarma!!


 
vloženo: 16.01.2019 18:10 / přečteno: 5065x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.