S OLOMOUCKEM V KUTNÉ HOŘE

S OLOMOUCKEM V KUTNÉ HOŘE

Ve šlágru 10. kola nadstavby Kooperativa NBL hostíme ve formě hrající Olomoucko. Nebude se však hrát ve Sportovním centru Nymburka, ale výjimečně v Kutné Hoře, kam míříme v rámci propagace basketbalu. Sportovní hala Klimeška by měla být zaplněná do posledního místa, což by mělo ještě přidat na atraktivitě utkání.

Oba celky se potkaly na začátku března, kdy se zápas také hrál na netradičním místě v olomoucké Čajkareně. Olomoucko se tehdy vzepjalo k velkému výkonu a sahalo po výhře, díky kapitánovi Pavlovi Pumprlovi jsme ale koncovku zvládli lépe a vyhráli 98:94. Od té doby jsme zvítězili v dalších pěti zápasech a stále držíme neporazitelnost v sezoně celkem trvající už 40. ligových zápasů v řadě.


Také Olomoucko má ale velmi dobrou formu. V nadstavbě prohrálo jen s námi a ve Svitavách 93:96. Zbylých sedm zápasů vyhrálo včetně uštědření debaklu Opavě 113:64. V tabulce tak drží třetí místo. Půjde o souboj dvou nejlepších útoků soutěže. My dáváme v průměru 96 bodů na zápas, Olomoucko 90,6 bodů. Klíčovou postavou Olomoucka je bývalý nymburský hráč a reprezentant Lukáš Palyza, který je také nejlepším střelcem celé soutěže s průměrem 21,5 bodů na utkání. Hned za ním je jeho spoluhráč Javonte Douglas s průměrem 21,5 bodů. Oba jsou také nejužitečnější hráči ligy.


Trenér Oren Amiel ještě nebude mít k dispozici pivota Michaela Myerse, který se vrací z USA, kde byl na porod potomka. Zranění stehenního svalu stále doléčuje rozehrávač Eugene Lawrence.


Naši hráči si před rokem vybudovanou halu v Kutné hoře vyzkoušeli na pondělním otevřeném tréninku a střelecky se jim dařilo. Očekávají tak, že by mohl být zápas opět hezkou podívanou pro fanoušky. Posledních pár lístků je k dispozici v prodeji na hale nebo v kutnohorském infocentru. Utkání začíná ve středu od 18:00. Přímý přenos bude na TVCom.


Názory na utkání:


Aleksander Sekulič (asistent trenéra Nymburka): “Nebudeme hrát ve své hale a musíme se co nejrychleji adaptovat na nové prostředí. Ale věříme v podporu fanoušků a snad se budeme alespoň trochu cítit jako doma. Olomoucko hraje v nadstavbě opravdu dobře, jsou hodně efektivní v útoku, kde nyní dávají téměř 100 bodů na utkání. Bude proto důležité hrát dobrou týmovou obranu, udržovat soustředění a individuální odpovědnost. A také musíme využít útočný doskok jako naší zbraň. Musíme ale především bránit ještě lépe než v sobotu ve Svitavách.”


Tomáš Vyoral (hráč Nymburka): “Změna to asi bude, protože jsme tam trénovali jen jednou a nejsme tam zvyklí, ale pro oba týmy to bude stejné. Na tréninku to tam docela padalo, ale uvidíme při utkání. Mělo by přijít hodně diváků a mě se vždy hraje lépe před plnou halou, než poloprázdnou. Z tohoto hlediska to bude fajn. Dá se říci, že Olomoucko je na tom nyní ze soupeřů nejlépe. Předvádí hezkou hru, sehráli se, šlape jim to a mají dobré individuality. Musíme si na ně dát velký pozor, jelikož jsme tam před třemi týdny málem prohráli. To musíme brát jako varování. Záleží, jak budeme hrát a bránit. V české lize se to odvíjí jen od nás, jak k tomu přistoupíme a jak budeme hrát.”


Petr Šafarčík (hráč Nymburka): “Budeme hrát v jiné hale, ale to bude v pohodě, protože i pro Olomoucko to bude úplně nová hala. Navíc já osobně jsem tam už absolvoval pár tréninků ještě s Kolínem. Bavili jsme se o tom s klukama, když jsme tam v pondělí trénovali, že koše jsou tam docela lapače, tak uvidíme při zápase. Ale doufám, že to bude padat jen nám a nebude to přestřelka jak v Olomouci. Snad předvedeme lepší výkon v obraně než při utkání u nich. Dá se říci, že teď mají možná nejlepší formu ze všech soupeřů v lize, mají nejvyrovnanější výkony. A velice dobré. Takže očekávám velice těžký zápas.”

 
vloženo: 26.03.2019 12:43 / přečteno: 5660x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.