SOUBOJ PRVNÍHO S DRUHÝM

SOUBOJ PRVNÍHO S DRUHÝM

V 9. kole nadstavby Kooperativa NBL zavítáme v sobotu od 17:00 na palubovku Svitav. Půjde tak o souboj dvou nejlepších týmů soutěže. My už máme sice jisté první místo pro play off, ale na půdě největšího překvapení soutěže se budeme snažit uhájit svou neporazitelnost trvající už 39. zápasů.

Naposledy jsme museli ve středu zachraňovat výhru v Opavě 90:89 košem Braceyho Wrighta v poslední vteřině. Šlo o situaci, kterou v lize často nezažíváme. Loni v březnu jsme minuli pět vteřin před koncem střelu na vyrovnání a prohráli v Pardubicích. Stejně tak tomu bylo v semifinále play off v květnu 2017 v Opavě.


V předminulé sezoně rozhodoval o výhře v Děčíně 83:81 třemi trestnými hody Vojtěch Hruban 23 vteřin před koncem. Naposledy vítězný koš Nymburka v úplném závěru dal tři vteřin před koncem Radek Nečas ve finálovém utkání s Prostějovem v roce 2011. Tehdy zařídil výhru 86:84.

Poslední akci, která měla rozhodnout o výhře nebo porážce jsme měli ale naposledy v roce 2003, kdy jsme neuspěli s trojkou v poslední vteřině a prohráli v Brně 93:94.


Celkem to bylo už počtvrté z posledních šesti utkání, kdy jsme o výhře museli rozhodovat až v poslední čtvrtině. „Musíme změnit přístup na začátku utkání, lépe se soustředit na obranu a nenechávat soupeře se hned chytit,” upozorňuje pivot Petr Benda.


Ve Svitavách to bude o to důležitější, že tým bývalého našeho asistenta Lubomíra Růžičky předvádí celou sezonu velmi dobré výkony a v lednu nás doma trápil. Vyhráli jsme až v koncovce 68:64. Šlo o zatím nejvyrovnanější z dosavadních 25 vzájemných duelů, které jsme všechny ovládli. Tuři v lize vyhráli svých posledních šest domácích zápasů a v nadstavbě prohráli jen u nás a v Olomoucku.


Ve Svitavách nám bude chybět pivot Michael Myers, který odjel do Ameriky na porod partnerky. Zatím nejistý je start rozehrávače Eugena Lawrence, kterému se obnovilo zranění stehenního svalu.


Aleksander Sekulič (asistent trenéra Nymburka): „Svitavy hrají skvěle celou sezonu. Mají sice občas slabší menší výpadky jako nedávno v Opavě, ale jejich výsledky mluví samy za sebe. Jsou druzí v tabulce, mají dobrou chemii v týmu, dobře pohybují míčem a pro nás bude důležité zastavit jejich klíčové hráče. Zvláště Slezáka, který má teď velmi dobrou formu, Aikena a Marka. Bude to pro nás výzva podobně jako v minulém utkání, kdy jsme tam museli bojovat o výhru do samotného závěru. Poslední zápasy byly pro nás náročné až do závěru. Mělo by to pro nás být poučení, že je třeba hrát naplno od začátku a rozhodnout dříve. Opět budeme bez Mikea Myerse a uvidíme, jak na tom bude Geno Lawrence.”


Petr Benda (hráč Nymburka): „Nepamatuji si, že bychom někdy potřebovali poslední střelu na výhru ve chvíli, kdy jsme prohrávali, jako teď v Opavě. Do takové situace jsme se v lize dlouho nedostali. To se nám stává spíše na mezinárodní scéně. Doufám, že takovou koncovku nebudeme potřebovat i ve Svitavách. Komplikujeme si to sami, protože necháme soupeře dobře vstoupit do utkání a my na to jen reagujeme. Musíme změnit přístup na začátku utkání a nenechávat si to utéct. Musíme být více soustředění a lépe bránit. Víme to a doufám, že se na utkání připravíme daleko lépe. Většina týmů se proti nám vyhecuje k daleko lepším výkonům. Jdou do toho s čistou hlavou, nemají co ztratit a my na to musíme být připraveni. Doufám, že je to jen nějaká perioda v naší hře.”

 
vloženo: 22.03.2019 13:09 / přečteno: 5271x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.