ČTVRTFINÁLE SE SOVAMI

ČTVRTFINÁLE SE SOVAMI

Už v neděli pro nás startuje play off Kooperativa NBL, ve kterém budeme usilovat o 16. titul v řadě. První ze tří překážek pro nás budou Sovy z USK Praha, které v předkole překvapivě snadno vyřadily Brno a nyní se budou snažit dobrou pohodu ukázat i u nás ve Sportovním centru. Zápas začíná v neděli od 18:00. V pondělí je pak na stejný čas naplánovaný druhý duel. Série hraná na čtyři vítězství pak bude pokračovat 25. a 26. dubna v Praze.

USK jsme naposledy přivítali doma loni v listopadu a to v netradičním duelu hraném pro nymburské základní školy. Průměrný věk fanoušků v hledišti tak byl 10 let, což je oficiální český rekord. Tehdy byla vynikající atmosféra, na kterou hráči rádi vzpomínají. "Naposledy jsme měli na utkání s USK skvělou atmosféru díky dětem. Bylo vidět, že se nám pak hraje lépe. Proto doufáme, že dorazí fanoušci a vytvoří podobnou atmosféru,” řekl asistent trenéra Aleksander Sekulič.
 

Sovy byly po základní části sezony deváté a musely tak hrát v nadstavbě skupinu A2. V ní si své místo udržely a v předkole play off šly na osmé Brno. Na jeho hřišti hráči USK vyhráli jasně 78:61 a doma pak postup potvrdili výhrou 77:69.

 

USK Praha je tradiční basketbalový klub. Jeho hlavní předností je práce s mladými talenty. Halou Folimanka prošli mimo jiné i současní reprezentanti Tomáš Satoranský, Ondřej Balvín či naši hráči Vojtěch Hruban, Petr Šafarčík a Jaromír Bohačík.

I v současnosti má pražský celek hned několik vycházejících talentů Ondřeje Sehnala, Davida Böhma, Patricka Samouru či Jakuba Tůmu, který se stal důležitou postavou předkola. Ty doplňuje už zkušenější člen širšího kádru reprezentace Michal Mareš a zahraniční akvizice Raheem Appleby, Marko Stevanovič a Filip Vukosavljevič.

 

Poslední výhra USK nad Nymburkem se sice datuje už do roku 2003 a vzájemné zápasy často končí vysokým rozdílem, přesto náš trenér Oren Amiel ani hráči nehodlají nic podcenit a chtějí předvádět podobně atraktivní výkon jako v posledních duelech s Děčínem a Brnem.

 

“Naším jasným cílem je získat titul. A k tomu musíme chtít uspět v každém utkání, respektovat soupeře a hrát nejlépe, jak umíme,” řekl trenér Amiel. “Titul ale nezískáme jen tak. Potřebujeme k tomu i naše fanoušky. My jim můžeme slíbit jen to, že se budeme hrát na maximum,” dodal.

 

K dispozici zřejmě nebude mít pivota Michaela Myerse, který má poraněný kotník. S nemocí zápolil i kapitán Pavel Pumprla, ten už ale začal s tréninkem a k utkání bude připravený.

 

Petr Šafarčík (hráč Nymburka): “Je to jedna ze dvou lepších variant co se týká dojíždění, ale na druhou stranu USK má v současné době nejlepší formu, takže nás čeká nejtěžší soupeř. Může být výhoda i nevýhoda, že jsme s nimi teď nehráli v A1. Oni tým hodně měnili a teď se jim povedlo sestavit to nejlepší. Ale náš cíl je jednoznačně vyhrát a postoupit. Jsem s klukama pořád v kontaktu, i když už jich tam tolik není. Ale s Michalem Marešem a Honzou Křivánkem jsem v kontaktu. USK to je hlavně energie, dravost, týmové pojetí. Teď to zajímavě doplnili o cizince. Je tam hlad po úspěchu a nadšení. Teď se jim v oporu vyprofiloval Raheem Appleby a hodně velký podíl na úspěchu má Vukosavljevič. Mezi opory patřil i Ondra Sehnal, než se zranil a také Michal Mareš jako kapitán.

 

Aleksander Sekulič (asistent trenéra Nymburka): “Už jsme s nimi v sezoně dvakrát hráli, ale od té doby měli změny v sestavě a zranění, takže stále nevíme, jak proti nám nastoupí. Ale pro nás je hlavní, že víme, co chceme hrát my. Vždy, když hrajete proti mladému týmu, jako je USK, tak si musíte dát pozor na energii soupeře. Mladíci jsou plní energie. Teď to kombinují i se zkušenostmi, a proto jsou ve čtvrtfinále. Je tam několik zajímavých hráčů jako Vukosavljevič, Appleby, Mareš, nevíme, jestli už bude připraven Sehnal, který je pro ně hodně důležitý. Naposledy jsme měli na utkání s USK skvělou atmosféru díky dětem. Bylo vidět, že se nám pak hraje lépe. Proto doufáme, že dorazí fanoušci a vytvoří podobnou atmosféru.”

 
vloženo: 19.04.2019 00:15 / přečteno: 5210x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.