LEGENDA POKRAČUJE

LEGENDA POKRAČUJE

Fanoušci nymburského basketbalu se i v dalších sezonách mohou těšit na hrající legendu Petra Bendu v našem dresu. Bývalý reprezentant se dohodl s vedením klubu na prodloužení spolupráce trvající už od roku 2007 na další dva roky. Zkušený pivot, který nedávno oslavil sedmatřicáté narozeniny, tak může protáhnout své angažmá v Nymburce až na 14 sezon, což ho řadí mezi nejvěrnější basketbalisty české ligy.

Jsem rád, že mi klub stále věří, že mohu být pro něj přínosem. Já to tak také cítím, proto jsem rád, že jsem našli společnou řeč a dohodli jsme se na dalším působení,” řekl Petr Benda. “Petr je skvělým vzorem pro všechny mladé hráče. Je pro mě privilegium trénovat hráče, jako je on. S jeho přístupem může hrát ještě roky,” doplnil trenér Oren Amiel.


V samostatné české lize NBL má rekord Jakub Houška se 14 sezonami v řadě v Děčíně. Ve spojení s federální ligou má 19 sezon v řadě za Brno Jan Svoboda. “Honza Svoboda je můj vzor, s ním jsem začínal. Já ani moc nehledím na to, kolik mám odehráno sezon, a na statistiky, pro mě je důležité, abych v sobě měl motivaci. A basketbal mě baví čím dál více. A jestli to bude ještě na dvě sezony, čtyři sezony, pět sezon, já jsem na to připravený,” prohlásil Benda.


V této sezoně útočí už na svůj dvanáctý titul, čímž by vytvořil nový rekord NBL, když dosud se o něj dělí s další naší legendou Ladislavem Sokolovským s jedenácti tituly. Motivaci ale hledá snadno. “Největší motivace pro mě je dokázat s Nymburkem něco na evropské scéně. Většinou jsme se zastavili těsně před nějakým větším úspěchem a je teď na nás, abychom se z toho poučili a abychom dosáhli na nějaký větší úspěch. To pro mě znamená postup do čtvrtfinále nebo semifinále některého z evropských pohárů,” uvedl.


V 37 letech je Benďák stále hráčem, který chodí první na tréninky a odchází poslední. Často ho musejí trenéři z haly vyhánět. “Dělám to pro sebe. Vím, že to funguje, zvykl jsem si na to. Rok od roku se přesvědčuji o tom, že tělo snese stejnou zátěž jako ve 20 letech a někdy i více. Tělo je schopné vydržet hodně, i ve sportovně starším věku, když se o něj dobře starám,” vysvětlil Benda.


Když jsem v širším kolektivu s mladými hráči, tak se cítím lépe než s mými vrstevníky. Určitě se nepovažuji za starého, i když to slýchávám. Stále mám motivaci se mladším hráčům vyrovnávat. Říká se, že v pozdějším věku se už nedá moc kondičně zlepšovat, v to já moc nevěřím a snažím se i kondiční stránku zlepšovat. A věřím, že se mi to daří,” dodal.


Petr Benda má v české lize průměry 11 bodů, 6,3 doskoků a 1,2 asistence na utkání. V této sezoně stále patří k oporám s ligovými průměry 19 odehraných minut, 9 bodů, 4,5 doskoku a výbornou střelou 60 procent za dva body a 43 procent za tři body. V Lize mistrů hrál 24 minut s průměry 7,2 bodu a 4,1 doskoku.


Na youtube najdete i krátké video - zde

 
vloženo: 09.04.2019 14:28 / přečteno: 4843x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.