DO PRAHY PRO POSTUP

DO PRAHY PRO POSTUP

Ve čtvrtek a v pátek pokračuje pro naše basketbalisty čtvrtfinále play off Kooperativa NBL. Do pražské haly Folimanka vyrážíme s náskokem 2:0 na zápasy a s cílem postoupit přes USK v nejkratším možném termínu. To znamená vyhrát oba duely v Praze, které startují shodně v 18:00. Pokud by se USK povedlo ukončit naší 49 zápasů trvající neporazitelnost, pátý zápas by se hrál 29. dubna v našem sportovním centru.

Sovy, které byly po základní části sezony a nadstavbě deváté a pak v předkole vyřadily Brno, předváděly v prvních dvou zápasech v Nymburce sympatický výkon. Hlavně v prvním zápase drželi hráči USK krok až do poslední čtvrtiny, kdy ale už doplatili na malou rotaci a prohráli 78:100. Hned druhý den jsme ale unaveného soupeře přehráli 95:58.


“Teď ale máme pár dní na to si odpočinout a pokusit se doma být Nymburku vyrovnanějším soupeřem,” řekl trenér USK Dino Repeša. Ten by měl mít navíc k dispozici širší kádr. Z turnaje v zahraničí se mu vrací junioři David Böhm a Patrick Samoura, otázkou je, jestli po zranění už budou připraveni Raheem Appleby, Ondřej Sehnal a Marko Stevanovič, který druhý zápas vynechal.


I my měli v prvních dvou zápasech dvě absence, když Michael Myers léči poranění kotníku a Pavel Pumprla bojoval s nemocí. Oba už by ale měli být na utkání připraveni.



Tomáš Vyoral (hráč Nymburka): “Je to play off a každý se snaží hrát co nejlépe. první zápas se USK extrémně povedl, trefovali se z dálky. My nebyli schopní je tak zatlačit, aby jim to tak nešlo. Hráli ale v podstatě v šesti lidech, takže odešli fyzicky. Je jasné, že s námi v tak malé rotaci nemohou vydržet běhat. Ale hráli pěkný basket. Doma mohou cítit větší šanci, možná se jim někdo uzdraví, ale my jim musíme od prvních minut ukázat, kdo je v této soutěži lídrem, a nepřipustit žádné komplikace. 


Aleksander Sekulič (asistent trenéra Nymburka): “Jisté je, že musíme být připraveni od první minuty, protože USK u nás ukázali, že umí hrát dobrý basketbal. Někteří jejich zranění hráči se už asi zapojí, což z nich bude dělat ještě nebezpečnějšího soupeře. Naše výhoda je, že máme hráče, kteří jsou zvyklý na to hrát v rychlém sledu po sobě. To se budeme snažit využít a také ukázat, že hrajeme na vyšší úrovni.” 


 
vloženo: 24.04.2019 12:49 / přečteno: 5172x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.