NEBUDE TO SNADNÁ SÉRIE

NEBUDE TO SNADNÁ SÉRIE

Podle asistenta trenéra Aleksandera Sekuliče nebude semifinálová série s Olomouckem vůbec snadná. Spolu s trenérem Orenem Amielem se snaží připravit tým na zřejmě zatím největší výzvu této sezony Kooperativa NBL. Nepochybuje o tom, že fanoušci se mají na co těšit.

Náš slovinský expert má na starosti především rozbor soupeřů, proto má dobrý přehled o síle Olomoucka, které se celou sezonu zlepšuje a momentálně je papírově asi nejsilnějším protivníkem. "Nezáleží na tom, kdo je nejsilnější soupeř. Nejdůležitější je, že je to semifinále a my musíme hrát tak, jak se od nás očekává," řekl Sekulič.

Olomoucko se v sezoně rozjíždělo pomaleji, ale od nadstavby předvádí už velmi dobré výkony, což potvrdilo i jasným postupem přes Pardubice ve čtvrtfinále. "Olomoucko ukázalo, že umí být nebezpečný protivník. Především v útoku mají hodně talentu. Nedělá jim problém nastřílet 100 bodů, což předvedli i ve čtvrtfinále s Pardubicemi. Střílejí opravdu dobře, k tomu mají i útočný doskok. To jim musíme zastavit," upozornil Sekulič.

Narazí na sebe dva nejofenzivnější týmy soutěže. "Takže to budou zajímavá utkání. Nejen z pohledu útoku, ale i jak si s tím oba týmy poradí v obraně. Pokaždé, když jsme s nimi v sezoně hráli, tak to byla zajímavá podívaná. To očekávám i nyní. Rozhodně to pro nás nebude snadná série," míní náš asistent.

Olomoucko táhnou dvě velké persony. Reprezentant a náš bývalý hráč Lukáš Palyza, a pak americký pivot Javonte Douglas, který si svými výkony vysloužil i ocenění nejužitečnějšího hráče ligy. 

"Douglas je hráč s ohromnou energií. Létá po celém hřišti z obrany do útoku a zpět. Sbírá hodně útočných doskoků, čímž zvedá i sebevědomí spoluhráčům na střelbu, protože vědí, že i když nedají, tak on doskočí a budou mít další možnost vystřelit. Umí střílet, najíždět. Navíc má kolem sebe další dobré hráče jako Palyzu, Váňu, Sehnala a také Pelka a Dunanse, kteří rozjíždějí většinu akcí. Takže to není jen o tom uhlídat Douglese, který hraje výborně, ale jsou tam další velmi dobří hráči. Teď navíc mají novou posilu Bohačíka, který je dělá ještě silnější pod košem," vyjmenoval Sekulič.

 
vloženo: 07.05.2019 13:08 / přečteno: 5991x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.