SEMIFINÁLE SE PŘESOUVÁ DO PROSTĚJOVA

SEMIFINÁLE SE PŘESOUVÁ DO PROSTĚJOVA

Dnes vyrážíme do Prostějova na pokračování semifinálové série Kooperativa NBL s Olomouckem. V neděli a v pondělí se pokusíme navázat na dvě domácí výhry 103:80 a 88:78 po prodloužení a v nejkratším možném termínu postoupit už do našeho sedmnáctého ligového finále v řadě za sebou.

První dva zápasy ale potvrdily, že Olomoucko je pro nás kvalitním vyzyvatelem. V obou duelech sehrálo lepší první poločas, ve druhém utkání nás dokonce dostalo do prodloužení a Hanáci sahali po ukončení 53 zápasů trvající naší neporazitelnosti. V play off jsme prohráli jediný z posledních 64 duelů a to před dvěma lety s Opavou.

I když jsme nepodali ideální výkon, oba semifinálové zápasy jsme zvládli a máme dobrou výchozí pozici pro pokračování série. Sebedůvěru nám může zvyšovat i to, že nad Olomouckem jsme vyhráli zatím všech sedm duelů v této sezoně. Nyní se to pokusíme potvrdit i na soupeřově hřišti.

“Myslím, že to v Prostějově bude hodně zajímavé, ale pokud k tomu přistoupíme, tak jak chceme, tak věřím, že potvrdíme roli favorita a v pondělí ukončíme sérii,” řekl pivot Martin Kříž.

Ten hrál klíčovou roli při výborném druhém poločase prvního utkání, a přesně takový výkon od našeho týmu očekává v dalších zápasech. “Neříkám, že s námi nemůže Olomoucko držet krok, ale pokud budeme hrát jako na začátku druhé půle prvního zápasu, měli bychom to zvládnout,” dodal Kříž.

Zatímco v prvním utkání táhli Olomoucko hlavně Američané Javonte Douglas a Thomas Dunans, v druhém duelu byli důležitými postavami Lukáš Palyza, Petr Bohačík a Jure Pelko. I Olomoucko tak má široký záběr hráčů, kteří umí promluvit do děje zápasu podobně jako náš tým, který také táhne vždy někdo jiný. Mezi nejlepší střelce obou semifinále však patřili Jaromír Bohačík a Bracey Wright.

My jdeme do zápasů v plné síle i s Tomášem Vyoralem a Martinem Peterkou, které v prvních dvou zápasech trenér Oren Amiel tolik nevyužil kvůli tréninkovému výpadku vzhledem k menším zdravotním problémům.

Nedělní a pondělní zápasy začínají shodně od 18:00. Na nedělní zápas se vypravuje autobusový zájezd našich fanoušků. Druhý duel vysílá ČT na svém webu a později i ze záznamu na ČT Sport.

Aleksander Sekulič (asistent trenéra Nymburka): “Každý zápas je jiný příběh, i když ho hrají dva stejné týmy. Do každého utkání musíme jít, jako by to byl nejdůležitější zápas sezony. To samé ale očekáváme i od Olomoucka. Musíme v útoku hrát mnohem lépe, dosud jsme dělali hodně chyb a zbytečných ztrát. To musíme vylepšit. Musíme také kontrolovat jejich útočný doskok. A hrát naší hru a nepřizpůsobovat se soupeři. V tak vyrovnaném zápase, jako byl ten druhý, je třeba i štěstí, ale my opět potvrdili, že tohle mužstvo má charakter. Hráči vědí, jak se na konci chovat, co je nejdůležitější a v závěru hodně zabrali v obraně, což nám pomohlo vyhrát prodloužení.”

Martin Kříž (hráč Nymburka): “Ani do jednoho utkání jsme nevstoupili tak, jak jsme chtěli. Chceme se prezentovat výkonem, jako na začátku druhé půle prvního zápasu. Hlavně v obraně, z čehož pak plynou jednoduší situace v útoku. Myslím, že to v Prostějově bude hodně zajímavé, ale pokud k tomu přistoupíme, tak jak chceme, tak věřím, že potvrdíme roli favorita a v pondělí ukončíme sérii. Olomoucko je teď ve výborné formě, jejich basketbal musí bavit lidi, takže za nimi bude stát publikum a bude dobrá atmosféra. Budou tam mít také více nastříleno a mohou jim padnout i těžké střely. Výhoda domácího prostředí je na jejich straně, ale při vší úctě k Olomoucku, které opravdu hraje dobře, je to hlavně o nás. Neříkám, že nemají na to s námi držet krok, ale když se zapojí celý náš tým, tak by se měl ukázat rozdíl naší širší rotace. My zatím nepředvádíme naše stoprocentní výkony a pokud nepředvede kvalitní výkon v Prostějově, tak nás budou trápit. Ale já věřím, že k tomu přistoupíme se vším soustředěním a že zápasy dovedeme k vítězství.”
 
vloženo: 11.05.2019 11:27 / přečteno: 5460x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.