TĚŽKÁ TROFEJ

TĚŽKÁ TROFEJ

Když naši basketbalisté po zisku titulu zvedali pohár nad hlavu, museli podat další sportovní výkon. Trofej pro šampiony Kooperativa NBL je totiž opravdu hodně těžká a manipulace s ní není snadná. Kapitán Pavel Pumprla se proto musel hodně soustředit, když ji nesl ke slavícím spoluhráčům.

Trofej v podobě dvou míčů spojených tubusem nepřežila bez úhony hned první oslavy v roce 2015, a tak byla ještě zpevněná. Patnáctikilogramová váha byla téměř zdvojnásobena, a tak její nošení je už v podstatě posilováním.

To poznal i Pumprla, když ji převzal na polovině hřiště a pod dozorem kamer i plné haly ji měl donést ke spoluhráčům pod košem. „Myslel jsem jen na to, aby mi to nespadlo, když se na mě všichni dívají. Je to totiž hrozně těžké. Není to pohár, který se jednoduše zvedá nad hlavu,“ připustil náš kapitán.

Hráči ale i po zápase našli dostatek sil a postupně ho nad hlavu zvedali. Pak ho ale raději vrátili zpět na podstavec a fotili se s ním. Zejména hráči jako Michael Myers nebo Petr Šafarčík, kteří Kooperativa NBL vyhráli poprvé.

„Je to specifický pohár. Nedá se do něj ani nalít šampaňské, ale zase je to něco jiného. Na radost tvar poháru vliv nemá,“ dodal Pumprla, který slavil titul pošesté v kariéře. „Tři při prvním angažmá a teď třetí při druhém,“ připomněl.

Radost byla o to větší, že tentokráte se povedlo ligu vyhrát bez jediné porážky. A to teprve podruhé v historii. „Získat titul bez jediné prohry je samozřejmě fajn, dobře se o tom mluví, ale nebylo to to podstatné,“ řekl „Pampy“.

Vyhrát všech 47 utkání v sezoně podle něj ale nebylo snadné. „Když se k tomu hrají evropské poháry, tak je to náročnější, protože jsme hodně unavení. Soupeři toho chtějí využít. Pamatuji si na těžké zápasy. Ať už ve Svitavách, v Opavě, kde jsme vyhráli až poslední střelou, s Olomouckem. Nebylo to jednoduché, ale o to to má větší kredit, že jsme to dotáhli bez porážky,“ dodal.

Podobně jako spoluhráči viděl vrchol sezony už v semifinále, kdy kladlo velký odpor Olomoucko, zatímco Děčín ve finále zlobil jen ve druhém utkání doma. 

„Nechci Děčín nijak urazit, protože si účast ve finále zasloužil na hřišti svými výkony. Ale troufám si tvrdit, že kdyby Olomoucko narazilo v semifinále na někoho jiného než na nás, tak by bylo ve finále. S nimi by to asi bylo zajímavější a třeba by i nějaký zápas vyhráli. Pro Děčín to proti nám nebylo nic jednoduchého, protože v play off odehrál 16 utkání. I proti nim to pro nás nebylo snadné, ale jsme rádi, že to nebylo žádné větší drama,“ popsal Pumprla.

Nyní ho čeká jen kratší volno a pak se hned začne připravovat na novou sezonu, která odstartuje už v srpnu národním týmem a cestou na mistrovství světa do Číny, kde bude rovněž plnit roli kapitána.

„Prostě klasické léto. Dám si 14 dní lehčí odpočinek, pak už se ale musím začít udržovat, protože čím jsem starší, tím se do toho pak hůř dostávám. A letos se na přípravu těším, protože vím, k čemu směřuje,“ dodal.
 
vloženo: 30.05.2019 17:07 / přečteno: 5983x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.