NEJNÁROČNĚJŠÍ SEZONA

NEJNÁROČNĚJŠÍ SEZONA

Zatímco Petr Benda slavil rekordní dvanáctý ligový titul, Petr Šafarčík si užil oslavy vůbec poprvé. Naplnila se tak jeho očekávání, se kterými v únoru do Nymburka přestupoval z Kolína, a úspěšně završil sezonu, která pro něj byla zatím fyzicky a hlavně psychicky nejnáročnější.

„Je to přesně tak, jak jsem si představoval, když jsem sem přestupoval v únoru. Dopadlo to podle scénáře,“ řekl Šafarčík novinářům těsně poté, co se poprvé pomazlil s trofejí pro šampiony a sklidil gratulace od rodiny.

Rok 2019 pro něj zatím byl velkou výzvou, když po angažmá v USK Praha a Kolíně přišel do hodně konkurenčního prostředí a z hráče, který patřil mezi nejlepší české střelce v soutěži, se rázem ocitl na konci rotace. Ale poradil si a postupně si získal respekt trenéra Orena Amiela, který ho v semifinále dokonce zařadil do základní sestavy.

„Budu na sezonu vzpomínat v nejlepším možném. Byla ale hodně náročná, zatím nejtěžší, jakou jsem zažil. Hektika kolem přestupu, pak zvyknout si na Nymburk. Bylo to těžké psychicky i fyzicky, ale titul je nejlepší odměnou,“ prohlásil pětadvacetiletý rozehrávač.

Se spoluhráči také titul řádně oslavil a nyní se už chystá na dovolenou s přítelkyní. „Trochu mě natlačila do Dubaje. V den našeho příletu má být 42 stupňů, tak jsem na to zvědavý. Já ale mám rád teplo, přítelkyně ještě víc. Hlavní je, že budeme spolu. I kdyby to bylo doma v Ostravě, tak budu spokojený. Pár dní se budeme válet, v tom je ona extrémně dobrá, za to jí musím pochválit. Pak asi vyrazíme třeba na nejvyšší budovu světa,“ plánuje „Péca“ navštívit mrakodrap Burdž Chalífa.

Po návratu už ale opět plánuje začít s přípravou na novou sezonu, která totiž začíná mistrovstvím světa a Petr by rád zabojoval o nominaci, i když zatím v národním týmu tolik příležitostí nedostal. „Já navíc nejsem sportovec, který by dokázal úplně vypnout. Zvláště když je tam taková motivace. Těším se na volno, ale na druhou stranu se nemohu dočkat, až se zas vrhnu do přípravy. Národní tým je něco extra. Kdyby se mi povedlo se do týmu pro mistrovství dostat, tak by to byla největší odměna za práci, kterou jsem dosud odvedl,“ dodal Šafarčík.
 
vloženo: 31.05.2019 08:02 / přečteno: 7678x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.