KAŽDÝ ZÁPAS MÁ SVŮJ ŽIVOT

KAŽDÝ ZÁPAS MÁ SVŮJ ŽIVOT

žíká trenér Muli Katzurin. Dnes odjíždí naši hráči do Nového Jičína odehrát druhou dvojici zápasů i titul. V následujícím rozhovoru najdete názory trenéra Katzurina před zápasy. 

Jaká jsou Vaše očekávání z obou zápasů v Novém Jičíně?
Především si velmi dobře uvědomujeme, že to budou těžké zápasy. Nikdy to v Novém Jičíně není jednoduché. Nicméně tam jedeme za stavu 2:0 a chceme udělat vše pro to, aby pro nás tento poměr byl co nejpříznivější. Pochopitelně to znamená, že bychom rádi vyhráli oba dva zápasy. Jak ale říkám, vím, že to nebude jednoduché.
Po konci druhého zápasu jste říkal, že Nový Jičín má doma mnohem vyšší sebevědomí a jistotu. Jak jim to sebevědomí srazit a z jistoty udělat nejistotu?
Ano, to je pravda, doma se každý tým cítí více komfortněji, o Novém Jičínu to platí obzvlášť. Jediný možný způsob, jak to nabourat je soustředit se jen a jen na sebe a ne na ně. Musíme se plně koncentrovat na náš styl hry. Nesmíme myslet na nic jiného, než na to, jak umíme hrát.
Toto finále bylo prozatím velmi podobné tomu loňskému. Co musíme udělat, abychom historii přestali opakovat a tedy abychom ve třetím zápase neprohráli?
Chtěl bych zopakovat to, co jsem říkal již před začátkem finálové série. Nikdy nevíte, jak zápas dopadne, každý zápas má svůj život a je neopakovatelný a nelze dopředu predikovat, co se stane. Proto před tímto víkendem opakuji - může se stát cokoliv, můžeme vyhrát oba zápasy, můžeme prohrát oba, můžeme vyhrát jenom jeden... Řekl bych, že více tlaku na výhru je na straně Nového Jičína, hrají první zápas doma a chtějí ho určitě vyhrát. Nám to napovídá o jedné věci, kterou jsem již zmínil v předchozí otázce - musíme být maximálně koncentrovaní a soustředit se jen a jen na zápas.
Ve třetím zápase v loňské sezóně jsme začali poměrně špatně a tento úvod nás stál pravděpodobně vítězství. Znamená to tedy, že nejvíce koncentrace musíme věnovat počátku zápasu?
Samozřejmě, že začátky zápasů jsou důležité. Věřím, že když začneme dobře, dodá nám to více sebedůvěry a Nový Jičín tím uvedeme trochu pod tlak. Basketbal je ale takový, že ještě dobrý začátek nemusí znamenat dobrý konec. Nový Jičín nás v prvním zápase doma také málem dotáhnul po našem výborném začátku. Hrát se musí celých 40 minut. Proto si myslím, že začátek v těchto zápasech nebude tím rozhodujícím faktorem pro výsledek.
Jak vypadala příprava tento týden?
Opakuje se to každý rok, není to jednoduché období. Pro nikoho. Hráči jsou basketbalem po sezóně plní, ale přesto jsou ve velkém očekávání dalších finálových zápasů. Myslím, že hráči by byli nejraději, kdyby se hrálo už ve středu. Proto se snažíme to nijak nepřehánět s tréninkem, jde spíše o týmové záležitosti, rozebírání různých situací a hodně sledování videa.

 
vloženo: 28.05.2009 00:00 / přečteno: 13326x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.