VÁNOČNÍ PAUZA NARUŠILA NÁŠ RYTMUS

VÁNOČNÍ PAUZA NARUŠILA NÁŠ RYTMUS

Hned po návratu týmu z Lotyšska jsme se s  trenérem Katzurinem ohlédli za první polovinou Mattoni NBL. Při porovnání první a druhé čtvrtiny ligy volil Muli jiný dělící bod - Vánoce. Tři prohrané zápasy kontrastují s úspěchem v Eurocupu, ale do play-off zůstává ještě dost času. To je pár témat, o kterých trenér hovořil. Více najdete v dalším pokračování článku.

Jak byste zhodnotil druhou čtvrtinu Mattoni NBL?
Začnu netradičně od konce tohoto období, protože se to v našem případě nabízí. Skončili jsme se třemi prohrami, což je pro nás oproti té první části velký rozdíl. Ale jak jsem říkal v mnoha rozhovorech předtím – týmy z předních příček tabulky jsou oproti loňsku mnohem silnější. Takže jakákoliv naše nevýhoda, tedy nepřipravenost, nedostatečná kondice nebo chybějící hráč jsou ze strany našich soupeřů trestány. Letos bude soutěž mnohem zajímavější.
Naše výkony jsou ale překvapivé z toho pohledu, že v domácí soutěži máme na kontě tři prohry a v Eurocupu se nám naopak daří…
Vždy po zápase Mattoni NBL dostanu od novinářů otázku, jaký bude zápas Eurocupu. A já vždy odpovídám, že Mattoni NBL a Eurocup jsou dvě naprosto rozdílné soutěže, v Eurocupu jsou výkony družstev jiné, než v domácích ligách. Je to logické, protože systém soutěže je jiný, stačí prohrát jeden zápas v Eurocupu a může to být váš konec. To se v lize většinou stát nemůže…
Přesto, jak se na týmu ty prohry z domácí ligy projevily?
Řekl bych, že nás všechny probudily. Hráče, nás, celý klub. Mysleli jsme si, že nemůžeme prohrát. Samozřejmě, že v mnohých zápasech byl náš soupeř blízko k tomu, aby nás přehrál, ale to se nedařilo. Až tyto tři prohry nám poslaly signál, že se musíme snažit.
Z pohledu našeho týmu, kondice apod. by srovnání první čtvrtiny s tou druhou dopadlo jak?
Myslím, že chemie v týmu je velmi dobrá. Vánoční pauza nám ale narušila rytmus a těžko se nám dostává zpět. Nicméně  hráči tu pauzu museli mít, sezóna je dlouhá a potřebovali si odpočinout. Zvláště, když jsme se dostali do Last16, teď teprve začne ten pravý blázinec.
A jak je na tom porovnání herního projevu?
Nerozděloval bych to na první a druhou čtvrtinu. Rozdělím to v lize na období před Vánoci a období po Vánocích. Po Vánocích nehrajeme tak, jak bychom měli a musíme na tom pracovat.
V tabulce jsou tři týmy vyrovnané, ostatní ztrácí minimálně čtyři body. Mají první týmy zajištěnou účast v play off?
Tabulka je odrazem kvality týmů, to nepochybně, ale myslím že k těm prvním třem můžeme s klidem přidat Děčín a Pardubice, to jsou totiž týmy, které můžou ty první tři porazit.
Sám jste zmínil že nás čeká rušné období, Eurocup, Mattoni NBL, utkání bude hodně. Bude to pro tým těžké?
Ano, bude. Je jasné, že musí přijít do nový hráč, v tomto složení se jinak bude hrát těžko.
Co nám schází? Bavme se o Mattoni NBL.
Nelze to určovat takto. Jsme v základní části, NBL se rozhoduje v play off, tam se uvidí jak dobře jsme připraveni. Ta připravenost na období play off je specifická.
Je pro nás důležité jít do play off z první pozice?
To je vždy důležité! Psychicky i takticky. Neříkám, že se  zboří svět když půjdme do play off z druhého nebo třetího místa, ale je pochopitelně mnohem lepší jít do play off jako první. Ale teď se bavíme o ještě hodně vzdálené budoucnosti!

 
vloženo: 14.01.2010 22:37 / přečteno: 11839x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.