JSME V LAST16!

JSME V LAST16!

Po vítězství nad Ventspilsem a vítězství Bielly nad Bambergerm, postupujeme mezi posledních 16 týmů z prvního místa. To znamená, že nás čekají hlavně "výlety" do teplých krajin: Gran Canaria, Turk Telekom a CZ Bělehrad.  

Utkání proti Ventspilsu bylo od úvodu v naší režii, když nepočítáme první úspěšnou trojku soupeře. V šesté minutě jsem vedli o deset a ve třetině druhé čtvrtiny už o dvacet. Solidní obrana a dobrá střelba kontrastovala s hrou domácího týmu. U všech důležitých míčů jsme byli dříve a byli jsme schopni skórovat jednodušeji než soupeř. Teprve ve třetí čtvrtině, když už bylo jasné, že výhra nám nemůže utéct, trefili se domácí několikrát z perimetru a tím předposlední hrací období vyhráli. V poslední čtvrtině jsme už jen udržovali vybudovaný náskok a v duchu se mohli radovat z vítězství a postupu. 
Doplnili jsme ohlasy z Ventspils, klikněte zde 

V paralelně hrajícím zápase v Bielle měli domácí nelehký úkol. Pokud chtěli postoupit na úkor jejich soupeře z Bambergu,museli vyhrát o 18 bodů. Jenže v údovu zápasu si to asi hodně uvědomovali a hosté z Německa vedli 15:8. Následný time out nastartoval domácí k vyrovnání 17:17 po prvních deseti minutách. Ve druhé čtvrtině se asi hosté nestačili divit, když v průběhu čtvrtiny prohrávali i více než desetibodovým rozdílem. První dvojciferné číslo svítilo na ukazateli v poločase. Ve třetí čtvrtině však hosté zabrali a začali náskok domácích snižovat. Šlo jim totiž o první místo ve skupině, ale jen za podmínky vítězství. Ze stavu 48:34 po začátku třetí čtvrtiny ztratili domácí z náskoku 11 bodů a před poslední desetiminutovkou vedla Biella jen 56:53. V závěrečné části nemohl dlouho žádný tým dát koš. Nakonec se přeci jen rozjeli domácí a upravili na 63:55. Jenže hosté o chvíli později také zabrali a snížili na rozdíl dvou bodů. Více už, k naší radosti, Bamberg nedokázal. Biella sice slavila vítězství, ale radost z něj asi neměla. Svůj souboj o postup zabila už minulý týden v Pardubicích. 
  
 
vloženo: 12.01.2010 21:47 / aktualizováno: 13.01.2010 09:55 / přečteno: 14695x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.