KOLIK PERNÍKU UKOUSNEME?

KOLIK PERNÍKU UKOUSNEME?

Nymburk čeká o víkendu čtvrtý tým aktuálního ligového pořadí Mattoni NBL. Tým s dlouhou ligovou tradicí odehrál s ČEZ Basketball Nymburk celkem 32 ligových zápasů. V nich byl tým z města perníku úspěšný třikrát. První dvě prohry šestinásobného mistra se odehráli v době, kdy Nymburk spíše přemýšlel o udržení nejvyšší soutěže, tedy v sezoně 2000/2001. Poslední prohru však má spousta fanoušků v paměti, neboť se datuje do prvního letošního zápasu 2.ledna. 

Právě tato prohra může být hnacím motorem našeho týmu v boji o další ligové body. Stačí si jen vzpomenout, jak dopadl Děčín, který přijel do Nymburka po výhře na domácí palubovce den před Silvestrem. Trenér hostů Jan Slowiak ze zápasu strach nemá, ale rozhodně očekávání dobrý výkon domácího týmu: „Jsem přesvědčený, že Nymburk na nás půjde se stoprocentní koncentrací s maximální snahou nám vrátit poslední porážku v Pardubicích. Navíc Nymburk půjde po cenném vítězství nad Gran Canarií do tohoto zápasu v jiném rozpoložení. Ale my chceme také ukázat, že se naše výkony stabilizovaly.“ Lodivod hostujícího týmu se bude musel poprat s absencí několika klíčových hráčů. Hodně oslaben na pozici rozehrávače. Zdravotní problémy má totiž Tomáš Tóth i Derek Wright. Nymburk naopak může počítat na této pozici s výborným Arthurem Leem a stále se lepšícím Mikem Lenzlym. Pod košem bude pravděpodobně absentovat Zbyněk Pospíšil, který si přivodil v zápase s Kolínem těžší výron v kotníku. Naopak kouč Nymburka spíše bude řešit, jak rozdělit minuty mezi plný počet 12 hráčů. 

Zápas začíná ve Sportovním centru jako obvykle v 18:00 hodin. Přítomen bude také zástupce Adriatické ligy, který při dvoudenní návštěvě provede inspekci připravenosti Nymburka pro možné zařazení do této prestižní ligy z Balkánského poloostrova. 

 
vloženo: 26.02.2010 22:38 / přečteno: 16678x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.