PŘIJEDE KVALITA

PŘIJEDE KVALITA

Zítra nás čeká opět basketbalový svátek. Do Pardubic zavítá vyslanec nejlepší evropské ligy španělský tým Gran Canaria. Z prvního vzájemného zápasu před 14 dny máme našim soupeřům co vracet, protože vítězství o více než 15 bodů by nám dávalo postupové jistoty při možné shodě bodů. Hráči ani trenéři o rozdílu počtu bodů nemluví a zdůrazňují, že je třeba především zvítězit a teprve poté se zabývat výší bodového rozdílu.     

Gran Canaria se v nejkvalitnější evropské lize basketbalistů pohybuje uprostřed osmnáctičlenného pelotonu týmů ACB ligy. Po 22.kole měla na svém kontě o dvě porážky více než vítězství. Dvě třetiny zápasů končily nevysokým bodovým rozdílem. Nečekaným vítězstvím byl zápas třetího kola, kdy na Kanárských ostrovech nestačila Barcelona na domácí tým a prohrála o dva body. Ve 20.kole se však se vedoucí tým ACB ligy pomstil výrazným vítězstvím o 50 bodů (105:55). Gran Canaria je podstatně silnější na domácí palubovce. Z jedenácti zápasů venku prohrála devět z nich. Podobné je to i v Eurocupu. Ze čtyř zápasů venku dokázala Gran Canaria vyhrál jen v Polsku nad Turowem o 5 bodů. (další informace najdete zde  )


V týmu Gran Canarie jsou pouze dva rodilí Španělé Bellas a Alvarado. Ostatní hráči pochází především z USA (8), Savane se narodil v Dakaru a Kickert v Melbourne. Nejužitečnějším hráčem je Augustine, který valorizační body získává hlavně na doskoku. Druhým je Macdonald, který je solidním střelcem i oprou v podkošovém prostoru. Carroll je pak třetím nejužitečnějším hráčem, který těží především z četné střelby ze všech vzdáleností. 

Klub používá dvě loga. V současné době klub z Kanárských ostrovů propaguje ve svém logu Mistrovství světa v basketbalu, které se bude konat od 30.srpna do 14.září 2014 ve Španělsku a jedním z pořadatelských měst bude také Las Palmas na Kanárských ostrovech. Proto se tedy vyskytuje na oficiálním logu letopočet 2014. 
Obrázek
Obrázek
 
vloženo: 22.02.2010 17:01 / přečteno: 13373x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.