DNES PROTI PODĚBRADŮM

DNES PROTI PODĚBRADŮM

V dohrávce 36.kola hostíme nejbližšího geografického souseda. Poděbrady, které bojují o play-off, se budou obejít bez Pavla Beneše, který má nohu v sádře. Naši mají před sebou třetí zápas v šesti dnech ani ne 48 hodin po zápase proti Türk Telekom. Ovšem jakýkoliv jiný výsledek než je vítězství favorita by bylo velkým překvapením. 

Poděbrady ještě Nymburk nikdy neporazily. Nejtěsnější prohra z této sezony čítá 9 bodů. 
O čem přemýšlí trenéři jednotlivých týmů najdete zde

Tomáš Hercik

Co vám zápas s Nymburkem může dát?

Pro každého hráče je to zkušenost, protože takových zápasů za sezonu mnoho neodehrajou. Zápas s týmem první pětky může posunout výkonnost hráčů dál. Setkávají se s tvrdší, agresivnější obranou, hůře se uvolňují, na všechno mají méně času.

Je pro váš tým horší útočit proti Nymburku nebo bránit?

To se nedá říct. Jednak každý zápas je jiný a nebo dokonce každá čtvrtina může být jiná.

Jak budete muset hrát, abyste byl po zápase spokojený?

Před zápasem si vytýčíme nějaké cíle, které budeme chtít splnit. Jedním z cílů určitě bude minimalizovat počet ztrát, co nejvíce soupeři zápas ztížit a bránit tak, abychom dostali co nejméně bodů.

Stanovit proti Nymburku při jeho nátlakové hře jako cíl snížit počet ztrát je nelehký úkol…

To je pravda, ale pokud omezíme počet ztrát, nebude soupeř dávat tolik jednoduchých košů a tím pádem se nebude tolik zvyšovat počet obdržených bodů.

Jak jste spokojen s pozměněným kádrem?

Změnili jsme kádr, ale nejvíce času dostávají stejně hráči, kteří s námi hrají od začátku sezony, jen v určitých obdobích nehráli, protože byli zranění. Hodně prostoru po odchodu Nubera a zranění Beneše dostává mladý Vyoral.

Může být David Špička, výhodou pro váš tým při souboji s Nymburkem?

Tvrdostí a zkušenostmi je to hráč, který nám může být hodně platný, proti takovému týmu jako je Nymburk.


Muli Katzurin

Nacházíme se v situaci, kdy jsme poměrně krátký časový úsek po jednom z našich vrcholů v sezóně, po postupu mezi osm nejlepších eurocupových týmů. Z tohoto hlediska to bude z psychologického hlediska náročná záležitost, dostat se z euforie Eurocupu. Poděbrady jsou dobrý tým, ale poněkud zvláštní v tom, že jsou schopni porážet týmy z popředí tabulky, ale na druhé straně prohrát třeba s Vyšehradem. Mají na soupisce dobré hráče a musíme se na ně připravit. Naším dalším cílem je Český pohár a Poděbrady jsou jedním z týmů, u kterých se můžeme na pohár připravit.

Takže berete utkání jako trénink na Český pohár?

V první řadě nejprve proti Poděbradům musíme vyhrát, to je priorita číslo jedna. Toto období mezi Eurocupem a Českým pohárem bych nazval určitou "přechodovou fází" a nemohu říci, nakolik to budeme brát jako přípravu, protože třeba z taktického hlediska to tolik nejde, v poháru potkáme jiné týmy. Berme to spíše jako přípravu v tom smyslu, že se všichni mohou dostat do herní pohody a do dobré kondice. Nezapomeňme také na to, že si tým potřebuje také trochu odpočinout. A to jak fyzicky, tak hlavně mentálně.

Znamená to tedy, že minuty dostanou hráči, kteří jich tolik nemívají?

Vždy se snažím o to, aby hráči dostali minuty co nejvíce rovnoměrně. Někdy to jde lépe, někdy hůře. Je ale určitě potřeba kalkulovat s tím, že je před námi ještě spousta důležitých zápasů a je proto rozumné, aby všichni hráči dostávali minuty.

Vy jste koučem vyznávajícím obranu, nicméně u lehčích soupeřů bývá občas zápas spíše o útoku, aby hráči pobavili fanoušky. Budete se na tým zlobit, když nebude bránit tak jak si představujete?

Z každého zápasu se vždy snažím brát to nejlepší. Od týmu vyžaduji dobrou obranu bez ohlížení na to, s kým hrajeme. Někdy to jde dobře, někdy to jde hůře. Tým je postavený defenzívně a já věřím, že se hráči budou snažit. Dobrá obrana na jedné straně přeci nevylučuje pobavení diváků na straně druhé...

 
vloženo: 11.03.2010 05:17 / přečteno: 11245x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.