SOUPEŘ SE NEPORAZÍ SÁM,

SOUPEŘ SE NEPORAZÍ SÁM,

říká trenér Nymburka Muli Katzurin a pokračuje: "Doufám, že tým nastoupí do dnešního zápasu se stejnou energií, jako jsme nastoupili do utkání ve středu v Prostějově. Chceme vyhrát a ukončit sezónu, to je naše očekávání od tohoto zápasu."

Říká se, že poslední krok je ten nejtěžší. Myslíte, že toto pořekadlo platí?

V první řadě se musíme podívat na fakta. Ta jsou jasná, máme dobrý tým a jsme v dobré situaci, kdy v sérii vedeme 3:1 a hrajeme zápas doma. Tyto fakta nám napovídají, že bychom měli ukončit sérii, nicméně musím souhlasit, že to nebude jednoduché. Prostějov ukazuje dobré výkony a do Nymburka přijede uvolněnější, nebude se od něj očekávat tolik výhra jako od nás. Další věc je, a to říkám často, že každý zápas je jiný příběh a může se vyvíjet jinak než ten předchozí, to jsme si ostatně ověřili v těch dvou zápasech hraných v Prostějově. Vím, že poslední krok bývá těžší, ale já věřím kvalitám našeho týmu.

Z úterý na středu jsme museli zlepšit obranu. Ta ve středu byla na velmi dobré úrovni, co je tedy potřeba zlepšit do soboty? Vy sám říkáte, že je vždy co zlepšovat...

Souhlasím s tím, že náš poslední zápas byl excelentní z pohledu obrany. Myslím, že to nebude lehké takový výkon zopakovat. Ale musíme si uvědomit jednu věc. Nejdůležitější v tuto chvíli jsou hlavy hráčů a jejich myšlení. Není to o fyzičce nebo o taktice. Unavení jsou všichni stejně, z taktického hlediska se oba týmy znají. Je to jen o psychice. Do zápasu musíme přijít plně soustředěni a připraveni bojovat a musíme mít v hlavách respekt k soupeři. Říkal jsem to již v průběhu této série - nic není automatického a samozřejmého, soupeř se neporazí sám!

V předchozích dvou domácích zápasech byla hala naplněná, čekáte podobnou návštěvu i nyní?

Ano. Kdy jindy by měli diváci přijít než na vrchol ligy, na finále? V minulých dvou domácích utkáních byla hala plná a je vidět, že si naši fanoušci uvědomují, že se hraje o titul. Věřím, že jich přijde minimálně tolik, jako minulý víkend a že nás budou podporovat tak, jak to umí. My se jim za to odvděčíme našim výkonem a doufejme, že všichni společně uzavřeme sérii a společně s fanoušky oslavíme titul. Fanoušci jsou s námi celou sezónu a titul si zaslouží stejně jako my!


Další názory najdete během dnešního dopoledne na našich stránkách

 
vloženo: 04.06.2010 09:00 / přečteno: 12275x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.