JEN HLOUPÝ ZOPAKUJE SVOJE CHYBY,

JEN HLOUPÝ ZOPAKUJE SVOJE CHYBY,

řekl trenér Bálint v předzápasovém rozhovoru a hořekoval nad nestandardním přístupem hráčů k posledním pěti minutám čtvrtého zápasu finále, kdy k jeho překvapení hráči utkání zabalili. Přesto věří, že tato skutečnost nebude mít vliv na jejich výkon v sobotním zápase a že dokáží Orli ještě Lvi potrápit.  

Co pozitivního z předchozích čtyř zápasů chcete přesunout do pátého zápasu?

My se chceme poučit hlavně z posledních dvou zápasů, ty první dva byly z naší strany špatné a byly ovlivněny naší náročnou semifinálovou sérií. Pozitivně vidím třetí zápas, ve kterém jsme bránili tak, jak je třeba a tak jak jsme bránili po větší části sezony. To bude jedna z priorit pro sobotní zápas. Poučit bychom se měli i z druhého (v pořadí čtvrtého) zápasu. Zlepšit musíme řešení útočných akcí při agresivní obraně soupeře a také využití slabin takto agresivní obrany. Tyto dvě věci musíme udělat lépe a doufám, že díky tomu připravíme Nymburku alespoň trochu problémy.

Co se vám nepovedlo ve třetím a čtvrtém zápase a čeho byste se chtěli vyvarovat v pátém zápase?

To nejhorší jsem viděl v zatím posledním zápase v poslední čtvrtině, kdy náš tým frustrovaný jen dohrával bez zájmu konec zápasu. To se nám v celé sezoně nestalo. V polovině poslední čtvrtiny jsme zápas doslova vzdali.

O kolik vám klesla motivace před tímto pátým zápasem ve srovnáním s obdobím před prvním zápasem série?

Já si myslím a klukům to nestále připomínám: motivace musí být před každým zápasem stejná. Stále si myslím, že v Nymburce se dá vyhrát bez ohledu na to, zda je to zápas základní skupiny či play-off.

Může se nějak podepsat na výkonu Prostějova nepovedená poslední čtvrtina minulého zápasu?

Jak už jsem v podstatě říkal. V sobotu se bude hrát nový zápas, stav na začátku bude 0:0, tak proč se vracet k části zápasu, která se nám nevyvedla. Musíme se dívat na to, co bude.

Je v pátém zápase těžší najít fyzickou či psychickou sílu?

Vzhledem k tomu, že my máme užší kádr na střídání oproti Nymburku, je pro nás optimální, když je před utkáním nějaká pauza. Bylo to vidět v obou dvojicích zápasů. První jsme odehráli solidně, ve druhém už náš výkon byl horší. Proto je pro nás výhodou, že se utkání už od teď nehrají ve dvou dnech po sobě. Jak zvládneme zápas psychicky nevím. Uvidíme, zda jsou ještě hráči schopni věřit v možný zvrat v sérii. Myslím si, že tento tým mnohokrát ukázal, že se vzdávat nechce.

Když byste sledoval výkony vašeho týmu v posledních čtyřech zápasech, poskládal byste jejich výkon do progresivní, regresivní či sinusové křivky?

Spíše to byla sinusoida. Jak jsem říkal, první den jsme schopni hrát, druhý zápas šel dolů, protože jsme dojeli na fyzičku. Ve druhé dvojici zápasů to bylo podobné. Ve třetím zápase šel náš výkon nahoru a ve čtvrtém jsme šli opět dolů. Díky tomu si Nymburk v sudých zápasech vybudoval náskok, který už nepustil. Nymburk je natolik zkušený a silný tým, že málokdy nechá vzít vítězství, pokud podcení svého soupeře. To se mu povedlo jednou proti Pardubicím, kdy ztratili koncentraci. To ale nemůžeme očekávat v utkání, které nás teď čeká. Jen hloupý zopakuje svoje chyby i v dalším utkání.  

V prvním a druhém zápasu byli vaši hráči hodně excitovaní a prohráli. Ve třetím byli více v klidu a přineslo vám to vítězství. Mluvil jste se o tom s hráči?

My už jsem o tom mluvili před čtvrtým zápasem. Nymburk ale zvolil dobrou taktiku – začal kvalitně bránit a dostal nás pod tlak. Už první dva zákroky obrany daly jasně najevo, že tentokrát chtějí být pány na palubovce oni. Naši hráči to nesli psychicky hůř, začali přemýšlet, jestli ty byl faul a zda to odpískali rozhodčí správně a přestali se soustředit na hru.

Co byste řekl o týmu Nymburka?

Musím uznat, že Nymburk má velice dobře poskládaný tým, který je na utkání vždy správně připravený a hráči jsou kvalitní. Výkon týmu se může opřít o kvalitní české hráče – Benda, Nečas, Sokolovský,…. To jsou hráči, kteří tým drží, jsou dlouho pohromadě, vidí se na hřišti, umí dobře pohybovat míčem. Jako tým hrají s nadhledem s malým počtem ztracených míčů a je těžké jim přijít na kobylku. 

 
vloženo: 04.06.2010 10:58 / přečteno: 9821x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.