POPRVÉ PROTI PODĚBRADŮM

POPRVÉ PROTI PODĚBRADŮM

V sobotu odehrajeme historicky první zápas v Mattoni NBL proti Poděbradům. Čeká nás soupeř, který přes léto kromě názvu změnil sedm hráčů, klubové barvy i způsob dopravy do Nymburka


Vizitku týmu najdete zde

Názory před utkáním najdete zde

 

Na vysvětlenou způsobu dopravy. Citujeme z poděbradského webu: "K okresnímu derby odcestujeme netradičním dopravním prostředkem. Hned pět týmů Mattoni NBL leží na řece Labe (Poděbrady, Nymburk, Kolín, Pardubice, Děčín). K tomu nejbližšímu odcestuje tým spolu se sponzory výletní lodí Král Jiří."

 

Abychom ukázali, jak velké prognostiky zaměstnává Nymburský deník, přinášíme níže přepis článku v silvestrovském vydaní tohoto listu:

 

K zápasům pojedou na lodi!

Maximální servis se snaží zajistit svým hráčům basketbalové kluby v Nymburce a Sadské. Od příštího roku budou hráči jezdit na své zápasy lodí.

 

Nymbursko 31.12.2007/ Se zajímavou novinkou přišly basketbalové oddíly na Nymbursku. Sadská i Nymburk budou od roku 2008 využívat k přepravě na zápasy lodní dopravy.

S nápadem přišel jeden z členů vedení nymburského klubu. Inspirovat se nechal v polovině října, kdy tým Poděbrad podle několika svědků odcestoval kvůli poruše autobusu do Nymburka na třech kajacích a dvou pramicích. „Hráli s naším béčkem a přijeli na lodi. Sám jsem je viděl. Dokonce zápas o jedenáct bodů vyhráli,“ řekl manažer nymburského klubu Vratislav Vrták, který v minulosti řídil velké lodě, a tak využil k realizaci nápadu i své kontakty z minulosti. „Občas budu řídit i já. To aby se ušetřilo za služby kapitána lodi,“ dodal Vrták.

Oproti autobusu nebude mít lodní doprava nevýhody. Hala Nymburka je totiž přímo u Labe a stejně tomu tak je i v Poděbradech, kde hraje své zápasy Sadská a i tento tým se rozhodl vydat se stejnou cestou jako Nymburk. „Budeme jezdit rovněž po Labi. Vždyť polovina ligových týmů leží na této řece,“ prozradil člen vedení klubu Karel Lípa.

Spokojený je i hlavní trenér Nymburka, který bude mít k dispozici tvrdý trest pro hráče v případě prohry či špatného bránění. „Když se mi jejich výkon nebude líbit, zpátky ze zápasu poplavou. Je to lepší, než brzké ranní tréninky, kterými trestám i sám sebe,“ poznamenal plynulou češtinou izraelský kouč.

V kuloárech se mluví o tom, že některé zhýčkané hvězdy týmu by rády větší lodě. A právě kvůli tomu se v nedávné době musely zvedat mosty. Na řadě je nyní ten v Poděbradech.

Do budoucna se počítá s tím, že by mohly hrát ligu i další týmy na Labi. Mluví se o Poděbradech, Lysé nad Labem, Čelákovicích, zájem by možná měli i v Kostomlatech, kde je ale zatím jen školní tým. „Z Mattoni NBL by byla Labská liga. Počítáme i s možným zavedením pravidelné linky,“ prozradil jeden z činovníků basketbalového svazu Zdeněk Králíček.

Autorem prognostické vize je Tomáš Koníček 

 
vloženo: 17.10.2008 00:00 / přečteno: 11511x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.