PROHRA = DEFINITIVNÍ STOPKA

PROHRA = DEFINITIVNÍ STOPKA

Prohra s Galatasaray Istanbul vystavila definitivní stopku dalšímu postupu v pavouku Eurocupu.


Našim hráčům se nepodařilo zopakovat výkon z prvního zápasu proti tureckému týmu a prohráli poměrně vysokým rozdílem. V útoku se nám nedařilo střelecky ze střední a delší vzdálenosti a pod koš nás soupeř nepustil. „To je taktika Galatasaraye,“ připustil na tiskové konferenci trenér Ginzburg. Domácím chyběli dva hráči – Pavel Pumprla a Aleš Chán. Díky prvnímu z nich ubyly rychlé protiútoky. Snadné koše po rychlém protiútoku jsme dali v podstatě jen dva. I když jsme si tentokrát ohlídali soupeře na jejich útočném doskoku, nedařilo se nám na doskoku pod košem soupeře. Při mizerné střelbě bylo odražených míčů k dispozici hodně, ovšem snaha o útočný doskok jednak narážela na výškovou převahu hostů, ale také na naši menší agresivitu pod košem. Šest útočných doskoků bylo také odrazem toho, že podkošoví hráči, s výjimkou Štimace, se poměrně často pohybovali kolem čáry vymezující trojkovou vzdálenost a v místech, kam se míče odrážely, chyběli.  
V obraně jsme pokulhávali při řešení clony a seběhnutí, především pokud pick and roll hrál s pivoty Tutku Acik. Pod košem se dokázal prosadit především Ermal Kurtoglu (Kuqo). Hráč, jehož průměr v základní části byl 8 bodů a v nadstavbě 9 bodů, nám nasázel dvaadvacet. Druhý podkošový hráč Andrič přidal dalších 17 bodů. Tedy dva podkošoví hráči nám nastříleli polovinu bodů svého týmu. Převaha pod košem a trpělivost v útoku, to byly dvě největší zbraně hostů. K tomu přidali ještě větší aktivitu směrem do koše. Díky ní si vykoledovali jedenadvacet trestných hodů, což bylo skoro dvojnásobkem našich pokusů. Nejméně sedm šestek stříleli hosté po koši, tedy ze situace, kterou nemá rád žádný trenér. 
Skóre zápasu se přelévalo ve vlnách. V utkání nám patřila jen necelá úvodní čtvrtina. Více než 9 minut jsme byli ve vedení, ale po šňůře 0:10 se do vedení dostali hosté a už ho nepustili. Sice se nám během zápasu dvakrát podařilo rozdíl snížit, ale vždy po naší šňůře dokázal Galatasaray uhrát sérii ještě o kousek delší. Po každé desetiminutovce se rozdíl ve skóre o pár bodů zvýšil, až na konečných 15 bodů. 

Více najdete zde  

 
vloženo: 16.02.2011 05:15 / přečteno: 16182x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.