GALATASARAY

GALATASARAY

V úterý od 18:00 hodin nás čeká velice důležitý zápas proti tureckému Galatasaray Istanbul. Krátké představení soupeře a rozhovor s trenérem Ginzburgem najdete dále.  


Náš úterní soupeř podává v domácí soutěži velice dobré výkony.  Turecký tým Galatasaray Istanbul je aktuálně v nejvyšší soutěži na děleném třetím místě společně s Efesem. Doma prohrál jen jednou s týmem Olin Edirne (aktuálně 7.místo). Dokázal porazit konkurenční istanbulský tým euroligový Fenerbahce, který má aktuálně ve skupině LAST 16 Euroligy tři vítězství. Také hrál velice vyrovnaný zápas s druhým tureckým účastníkem Last 16 Euroligy Efesem Pilsen.  
více z historie týmu najdete zde  

Soupiska Galatasaraye kromě Turků čítá čtyři Američany a po jednom Chorvatovi a Slovákovi. Lídry jsou většinou zahraniční hráči. Nejvíce minut dostal zatím Joshua Shipp, který je zároveň nejlepším hráčem Galatasaraye a druhým nejlepším střelcem týmu. Body do valorizace mu přidávají kromě střelby i doskoky. Nejlepším střelcem je Shumpert s 94 body, který je nebezpečný především z dálky. Vládcem podkošového prostoru je Rado Rančík se 43 doskoky, především obrannými . Mezi TOP hráče patří i Chorvat Andrić, druhý nejlepší hráč a třetí nejlepší střelec. Nejlepším tureckým hráčem je Tutku Acik, zkušený rozehrávač, jenž dokáže v každém zápase průměrně třikrát nahrát do vyložené situace. Za zmínku stojí také hráč Yildirim, který jako jeden z pěti hráčů nastoupil ve všech 9 zápasech v průměru na 17 minut a to mu bude v červnu 39 let.  

ROZHOVOR V RONENEM GINZBURGEM
Neno
S jakými očekáváními jdete do zápasu?
Tak jako každý zápas chceme i tento vyhrát. Pochopitelně jsme oslabeni o dva hráče a lavička je tím pádem úzká, ale to neznamená, že bychom nechtěli zvítězit. Naopak, o to více jsme hnáni dopředu touhou po vítězství
Co musíme v tomto zápase zlepšit v porovnání s tím na turecké půdě?
Zápas, který jsme sehráli s Galatasarayem v Istanbulu byl z pohledu našeho výkonu nejlepším v letošní sezóně. Zkazili jsme si to až posledními 4-5 minutami. Pokud bychom zopakovali hlavně v obraně podobný výkon, máme velkou šanci uspět. Je jasné, že musíme nějak nahradit dva chybějící hráče na naší lavičce a to určitě nebude lehké.
Co musíme pro vítězství udělat?
V první řadě musíme věřit a musíme chtít, bez toho to nepůjde. Víme, že to nebude lehké utkání, ale chceme ho vyhrát a musíme pro to udělat co je v našich silách. I když na nás přijdou v průběhu zápasu momenty, kdy se nám nebude dařit, tak musíme pořád věřit. Všichni, od trenérů počínaje, přes hráče a fanoušky konče.
I když byl výkon v minulém zápase kvalitní, je něco, co musíme udělat jinak nebo lépe?
Pochopitelně. Musím zopakovat, že v defenzívě jsme hráli dobře. Je potřeba zlepšit i některé momenty v útoku, tam vidím určitý prostor. 
Co bude klíčem k vítězství?
Neexistuje nějaký univerzální klíč k našemu vítězství, ale je potřeba zopakovat to dobré, vyvarovat se chyb, hrát rychleji v útoku, maximálně se soustředit a věřit ve své schopnosti. A od našich fanoušků potřebujeme co nejhlasitější podporu!

 
vloženo: 13.02.2011 09:01 / aktualizováno: 13.02.2011 09:07 / přečteno: 16637x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.