PRVNÍ DOJMY PO LOSOVÁNÍ

PRVNÍ DOJMY PO LOSOVÁNÍ

Na to, jaké jsou první pocity ze soupeřů v základní části Eurocupu jsme se zeptali bezprostředně po losování. Tady jsou jejich názory:   

Vratislav Šístek – vedoucí týmu

Je to skupina jak vyšitá na postup. Všechny tři týmy jsou velice hratelní ne moc věhlasných jmen. S holandským klubem jsme se ještě v oficiální soutěži nepotkali.

Převládá zklamání nad atraktivitou soupeřů nebo radost z přijatelných soupeřů?

Vzhledem k tomu, že našim cílem je postup, jsou pocity smíšené. Pochopitelně bychom chtěli mít atraktivní soupeře, aby byla hala v Pardubicích plná. Ze zkušeností víme, že na kvalitě soupeře docela dost záleží.

Jak by dopadlo porovnání kvalit jednotlivých soupeřů?

U všech týmů hodně záleží na tom, jak sestavili soupisky. Aris má svoje jméno, ale víme, že v Řecku nyní není nejlepší finanční situace. V Holandsku se zatím nehraje tak kvalitní basketbal. Litva je basketbalová země a kvalita Rudupisu bude solidní. Předpokládám, že budou mít na soupisce mladší hráče. V této fázi Eurocupu hraje podle mě větší roli zkušenost a ta by měla být na naší straně. 

 

Ondřej Šimeček – tiskový mluvčí

Nalosované týmy jsou zajímavé hlavně ze sportovního hlediska. Přiznejme si, že na první pohled skupiny nevypadá jako těžká. Ovšem to může být zrádné. Přesvědčit jsme se o tom mohli při kvalifikaci o Euroligu, kdy jsme naopak byli my v pozici nefavorizovaného týmu a přesto jsme porazili Chimki Moskva.

Aris Soluň je účastník Last 16 loňského Eurocupu, semifinalista řecké ligy, což jsou indicie silného týmu. Rudupis je tým, do kterého Žalgiris Kaunas směřuje spoustu mladých talentovaných hráčů. GasTerra Flames také nejsou v Evropě úplně neznámý tým, vstupují už do druhého ročníku Eurocupu. 

Našim cílem byl, je a bude postup ze základní skupiny bez ohledu na soupeře.

 

Michal Ježdík – sportovní ředitel

Na první pohled je to hratelná skupina, ale to je hodně zrádné. Z pozice diváka v ní na první pohled nejsou, kromě Arisu, atraktivní týmy. Ovšem pozor, v současné Evropě na úrovni Eurocupu není slabých týmů.

Tady je možné, že by došlo k podcenění některého týmu?

Slovo podcenění soupeře nemá v tak profesionálním týmu, jakým Nymburk je, svoje místo.

Co vás nepadne pokud se podíváte na jména jednotlivých týmů?
GasTerra Groningen je dlouhodobě výborně zajištěným klubem, protože za ním stojí silná finanční skupina a má velmi dobrou organizaci klubu. Aris Soluň je řecký tým a to už přináší určitou kvalitu. Rudupis je litevský tým a úroveň basketbalu, sportu číslo jedna v Litvě, je všeobecně známá. Jen tento tým není tak známý v Evropě a jde nahoru až v poslední době. U Rudupisu bude k vidění určitě velká euforie, protože je to jejich první sezona v evropské soutěži a to hned v Eurocupu. 

Může mít na kvalitu litevského týmu právě skončené ME v basketbalu?

Basketbalová nálada je v Litvě stále stejná. Je to sport číslo jedna a oscilace směrem dolu je minimální.   

 
Ladislav Sokolovský

Nejméně dva týmy nebudou fanoušci v Čechách znát a u jednoho z nich budou těžko hledat, ze kterého jsou vůbec státu – možná u obou (úsměv). Atraktivní bude Aris, který společně s PAOKem patří hned za bezkonkurenčně nejlepší řecké týmy Panathinaikos a Olympiakos. U nich vždy záleží na tom, jaké nakoupí Američany. Řecká liga je hodně o cizincích. Rudupis je tým, který bude mít málo cizinců, bude spoléhat na domácí mladé hráče, což z něj bude činit hodně nečitelný tým. U Holanďanů, stejně jako u Arisu, bude kvalita týmu záviset na kvalitě cizinců.

Jak na tebe působí skupina jako celek?

Skupina se zdá na první pohled neatraktivní z hlediska jmen soupeřů. Vypadá také jako jedna z těch lehčích (váhavě). Z této skupiny nemůžeme mít opravdu jiný cíl než postoupit. Se všemi soupeři se dá hrát…. Předpokládám, že to bude hodně zamotaná skupina, tedy doufejme až od druhého místa za námi. 

 
Pavel Pumprla

Losování je možná hodně dvojsečné - pro diváka v negativním slova smyslu, pro nás v pozitivním. Kromě Arisu, který je špička řecké ligy, nejsou ve skupině zvučná jména týmů. U ostatních týmů mám problém si podle názvu rozvzpomenout, odkud vlastně jsou, což pro méně znalého basketbalového fanouška může být ještě větší problém. Věřím, že diváci na utkání přijdou, že je budeme lákat na náš styl hry.

Který z týmů je nejméně čitelný?
Těžko říct. Rudupis bych tipoval na klasický tým litevské ligy s velkým počtem domácích hráčů. Pokud si pamatuji, je Rudupis schopný hrát vyrovnanou partii s velkokluby jako Žalgiris nebo Rytas. Pro mě jsou nejméně čitelní Holanďané, protože tam bych zase naopak počítal s velkým počtem cizinců. Rozdíl výkonnosti týmu oproti  loňské sezoně bude hodně závislý na množství financí.

 
 
vloženo: 11.10.2011 16:43 / přečteno: 10471x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.