POLOČAS

POLOČAS

Základní část Eurocupu dospěla do své poloviny a náš tým na tom není špatně.

Ve srovnání všech 32 týmů nám patří společně s Albou Berlín dělené druhé místo v užitečnosti. Ve třech zápasech jsme posbírali 269 bodů efektivity. Také střelecky jsme hodně produktivní a s 248 body nám patří také druhé místo a dotřetice druhé místo nám patří ve ziscích (11 na zápas).


O první polovině jsme si povídali s Petrem Bendou, kterého v loňské sezoně zranění ze základní části zcela vyřadilo.

Jsi spokojený s první polovinou základní části?

Potvrdili jsme roli favorita skupiny a v každém zápase jsme hráli výborně v obraně, což je v této soutěži velice důležité. Většina zápasů se v Eurocupu rozhoduje právě na obranné polovině.

Potěšil tě i útok?

V některých fázích jsme hráli výborně, stačí se podívat na poslední čtvrtinu zápasu doma proti Groningenu. Zatím nás ještě trochu brzdí to, že nedokážeme v útoku hrát tak dobře po celých čtyřicet minut. Většinu času jsme ale hráli kolektivně, balón si půjčujeme a není čitelné, kdo nastřílí v zápase nejvíce bodů. 

O skupině se říkalo, že je nejlehčí za naše působení v Eurocupu. Je to tak?

Ano, v minulých letech jsme měli v základní skupině o mnoho těžší soupeře. Tentokrát k nám byl los milosrdný a nadělil nás soupeře trochu slabší. Ovšem zase to byly týmy, které nikdo moc neznal a nikdo nemohl pořádně vědět, co od nich můžeme čekat.

Kterého zápasu si ceníš nejvíce?

Nejvyšší cenu mělo vítězství na Arisu a to hned z několika důvodů. Jednak to byl první zápas a ještě k tomu na venkovní palubovce. Vítězství v něm nás dobře nastartovalo do dalšího působení v letošním Eurocupu. Aris šel do soutěže z prvního výkonnostního koše, což pochopitelně vypovídá o jeho kvalitě. Tým v minulých letech předváděl výborné výkony a byl těsně v závěsu za euroligovými giganty Panathinaikosem a Olympiakosem. 

Které týmy podle tebe půjdou do skupiny LAST 16?

Vzhledem k našim třem vítězstvím a tomu, že dva další zápasy hrajeme doma, bychom měli být jedním postupujícím my. Groningen je díky třem prohrám prakticky bez nároku na postup. Rozhodovat se bude mezi Arisem a Rudupisem. Já bych věřil více Arisu, protože je to kvalitnější tým, který má nyní o vítězství více a především má k dobru vítězství v Litvě. Shrneme-li to: my a Aris.

Přemýšlíš už o dalších soupeřích?

Přiznám se, že ani pořádně nevím, kteří soupeři přicházejí do úvahy. Nejprve si musíme úterním vítězství zajistit postup a pak se můžeme koukat dál.

Loňskou základní skupinu jsi kvůli zranění nemohl odehrát. Cítíš se teď lépe, když máš možnost se na hře podílet aktivně?

Jasně, pro každého hráče je lepší, když může přiložit ruku k dílu než jen povzbuzovat své spoluhráče z lavičky.


 
vloženo: 06.12.2011 07:29 / přečteno: 10270x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.