PROHRA, ALE MILOSRDNÁ

PROHRA, ALE MILOSRDNÁ

Trenér Ginzburg od začátku říkal, že naše skupina je velmi vyrovnaná. Nemýlil se. Kyjev potřetí vyhrál na domácím hřišti a nás může hřát jen vědomí, že jsme nepodlehli o více jak 13 bodů. Naše možnosti na postup tak stále žijí.

Utkání začalo velmi vyrovnaně, v první části se soupeř dostal do maximálního 5ti bodového vedení, čtvrtinu jsme prohráli rozdílem pouhých 3 bodů. Pořád jsme se ale drželi v kontaktu se soupeřem.

 

To co ale přišlo ve druhé části bylo jako studená sprcha… Odehráli jsme asi nejhorší čtvrtinu z dosavadních eurocupových zápasů. Přes 5 minut jsme neskórovali a Kyjev nám bodovou šňůrou 15:0 utekl na rozdíl, který se těžko dotahuje. Na hřiště se poté dostal Houška, který během 4 minut přidal 5 bodů. Tuto čtvrtinu jsme prohráli 25:9, k bodů Houšky se přidal ještě Jirka Welsch a Mike Taylor.

 

Druhý poločas jsme začali s nasazením k otočení průběhu zápasu. Nedařilo se nám ale bodově se utrhnout a soupeře výrazněji dotahovat. Přesto, že jsme třetí i čtvrtou část vyhráli, v poslední minutě zápasu se dostali na rozdíl pouhých 8 bodů, už jsme nedokázali srovnat a prohráli rozdílem 10 bodů, 72:62.

 

Naším nejlepším střelcem byl Rado Rančík, který zaznamenal double-double za 17 bodů a 10 doskoků a po něm Mike Taylor se 13 body. Týmové statistiky jsme vylepšili díky druhému poločasu, přesto jsme měli velmi nízkou úspěšnost za 2 body (57% - 31%), naopak trestné hody jsme zvládli s 94% úspěšností. Za domácí se nejvíce předvedl Američan Malcolm Delaney s 28 body. Nikdo z jeho spoluhráčů se nedostal přes hranici 10ti bodů.

 

Případná výhra v tomto zápase nás mohla posunout do dalšího kola z prvního místa. Jediné pozitivum je, že jsem prohráli o méně než 13 bodů, což byl rozdíl prvního vzájemného zápasu. Nahrává nám také výsledek druhého dnešního duelu. Hapoel dokázal na domácí palubovce porazit Prienai. Pokud bychom tedy prohráli i poslední zápas, stále nás při životě drží bodový rozdíl ze zápasů právě s Prienai. Pro pohodu v týmu ale bude určitě důležité zápas v Pardubicích proti Izraelcům vyhrát. 

 
vloženo: 05.12.2012 20:25 / přečteno: 10299x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.