PORAZIT JERUZALÉM A JSME TAM

PORAZIT JERUZALÉM A JSME TAM

Situace ve skupině A se blíží k rozuzlení. Zbývá odehrát poslední dva zápasy a šance na postup stále žije pro všechny týmy.

Pro některá družstva je postup už skoro za hranicemi reálna pro jiné skoro jistotou. Nás může těšit, že my patříme do skupiny s velkým potenciálem postupu. Opět se ukazuje, jak důležitá byla naše výhra proti Jeruzalému na venkovní palubovce, zvlášť proto, že to je stále jediná výhra hostujícího týmu ze všech deseti odehraných utkání základní skupiny a také jakou důležitost přináší výše vítězství nad soupeři. Naopak na chvostu postupových šancí je Jeruzalém.

Podívejme se na všechny varianty, které po posledním kole mohou nastat. Nejprve fakta. Hrají se dva zápasy: Nymburk – Jeruzalém (první zápas 86:69 pro Nymburk) a Prienai – Kyjev (první zápas 84:57 pro Kyjev). Aktuální situaci v pořadí týmu ukazuje tabulka s body a rozdílem ve skóre.

 

Nyní předpoklady a možné výsledky jednotlivých dvojic zápasů.

1) Nymburk porazí Jeruzalém a Prienai zvítězí nad Kyjevem

Za tohoto předpokladu bude Nymburk  postupujícím z prvního místa, Jeruzalém obsadí 4.místo ve skupině a nepostoupí. Větší pravděpodobnost postupu ze druhého místa má Kyjev, pokud neprohraje o více než 27 bodů. Při rovnosti bodů Kyjeva a Prienai (oba 3/3) rozhoduje vzájemné skóre.

 

2) Nymburk porazí Jezuzalém a Prienai prohraje s Kyjevem

V tom případě bude mít Nymburk a Kyjev 10 bodů (4/2) a Jeruzalém a Prienai 8 bodů (2/4). O pořadí tak budou rozhodovat vzájemné zápasy. První tedy bude Nymburk, protože má lepší vzájemné skóre s Kyjevem (+3), druhý postupující z druhého místa bude Kyjev. O nedůležitém umístění z hlediska postupu na třetí a čtvrtém místě nemůže rozhodnout skóre vzájemných zápasů, protože je vyrovnané (164:164). Do určení pořadí tak vstoupí další kritérium, kterým je počet nastřílených bodů. To má zatím o 20 bodů lepší Jeruzalém, ale je otázkou, kolik bodů nastřílí oba týmy v posledním kole.

 

3) Nymburk prohraje s Jeruzalémem a Prienai prohraje s Kyjevem

V této variantě bude postupovat z prvního místa Kyjev, protože jako jediný bude mít 4 výhry. Ze druhého místa půjde Nymburk za předpokladu, že neprohraje rozdílem větším než 16 bodů. Při sedmnáctibodové a vyšší prohře by měl Jeruzalém větší počet nastřílených bodů a postupoval by z druhého místa. Prienai je pouze se dvěma výhrami mimo hru. 

 

4) Nymburk prohraje s Jeruzalémem a Prienai porazí Kyjev

Tímto nastane nejkomplikovanější situace. Všechny týmu budou mít po 9 bodech při poměru vítězství a porážek 3/3. Pak bude prioritě rozhodovat rozdíl ve skóre. Ten máme zatím nejlepší +26, ale číslo se nám bude zmenšovat, druhý je Kyjev, ale i jemu se bude číslo zmenšovat, aktuální rozdíl mezi Kyjevem a Nymburkem je 9 bodů, tedy bude-li prohra Nymburka o méně než 9 bodů příznivější než u Kyjeva, postupujeme z prvního místa, Kyjev z druhého. Ale jen za předpokladu, že výsledek nebude až příliš „divoký“. Jeruzalém má totiž ztrátu 10 bodů a Prienai dokonce 33. Aby nás předstihl Prienai, musel by být součet vítězství Prienai nad Kyjevem a Jeruzaléma nad Nymburkem větší než 59. Aby byl Nymburk předstižen Jeruzalémem, musel by vyhrát nad Nymburkem o více než 18 bodů.

 

Jaké je tedy poučení? Poražme  Jeruzalém a postupujeme z prvního místa. Už předem děkujeme za podporu v pardubické ČEZ Aréně.  

 
 
 
vloženo: 06.12.2012 10:33 / přečteno: 10223x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.