DO ŠPANĚLSKA ZA NEPORAŽENÝMI

DO ŠPANĚLSKA ZA NEPORAŽENÝMI

V prvním zápase Last16 Eurocupu nás čeká opravdu silný kalibr. Bilbao Basket jako jediný z našich soupeřů v základní skupině ani jednou neklopýtl a jasně postoupil. Čeká nás tak asi nejtěžší možný vstup do další fáze Eurocupu.

Bilbao Basket má v Eurocupu velmi úspěšnou historii. Již ve své premiérové sezóně 2008/2009 přesáhl veškerá očekávání. Vyhrál základní skupinu bez jediné prohry, vyhrál i skupinu Last16, ale v semifinále byl zastaven BC Khimki. Ve své druhé sezóně se dostal až do závěrečného turnaje Final four a nakonec obsadil třetí místo. Po této úspěšné sezóně poprvé nakoukl do Euroligy a opět zaznamenal skvělý debut. Po postupu ze základní skupiny a Last16 vypadl až v play-off s CSKA Moskva.

 

Letos opět startuje v Eurocupu s jediným cílem a to vrátit se do Euroligy. V základní skupině nedal šanci jedinému soupeři a vyhrál všech 6 zápasů. Týmu se daří i v domácí španělské soutěži, kde je zatím na 6. místě s 10 výhrami a 6 prohrami, těsně nad Barcelonou a má na svém kontě skalp euroligových celků Barcelony a Malagy. Ovšem v nedělním zápase ve Valencii podlehl dalšímu eurocupovému soupeři o 2 body, 113:111.

 

Tým koučuje řecký trenér Fotios Katsikaris, kromě šesti Španělů je na soupisce i jeden Američan, Francouz, Belgičan, Srb a dva Řekové. Bodově tým vedou Vasiliadis s 17,3 body na zápas a hned na ním je Hamilton se 14,2 body. Doskokům vládnou Hervelle s Hamiltonem.

 

Jak vidí start do Last16 Eurocupu trenér Ronen Ginzburg?

 
Obrázek

Další fázi Eurocupu začínáme venku proti neporaženému Bilbau. Myslíte, že je to pro nás nejhorší možný start?

Myslím si, že Valencie je ještě lepší tým než Bilbao, v neděli Bilbao podlehlo Valenci, sice jen o 2 body, ale prohráli. Ale Bilbao je vynikající tým, loni hráli Euroligu a mají na soupisce samé skvělé hráče. Na druhou stranu všechny týmy v Last16 jsou dobré, tedy i my. Ne každý tým zvládne postoupit do této fáze soutěže.

 

Jaký je Bilbao tým? Jaký hrají basketbal?

Bilbao hraje typický španělský basketbal, tedy předvádí velmi agresivní obranu. Na všech pozicích mají velké hráče, dokáží hrát valnou část zápasu se 4 stejnými hráči. Kvalitou je to euroligový tým.

 

Mají v týmu nějakého speciálního hráče? Někoho na koho si musíme dát větší pozor?

Na každé pozici mají jednoho z nejlepších hráčů Eurocupu. Na pozici 1 je to Raul Lopez se zkušeností z NBA, na pozici 2 Roger Grimau nebo Mamadou Samb. Mohl bych vyjmenovat celý tým.

 

V tomto zápase budeme vnímáni jako outsideři. Může to být pro nás výhoda, že můžeme jen překvapit?

Pokud vyhrajeme, bude to výhra, o které se bude hodně a dlouho mluvit. Asi jako když jsme loni porazili CSKA, letos Kubáň, před 2 lety Sevillu. Na svém kontě už tedy skalpy takových družstev máme a klidně se to může podařit i zítra.

 

Co musíme zlepšit oproti neděli, abychom uspěli?

Oproti poslednímu zápasu musíme hrát podstatně lépe. Musíme začít agresivněji a vydržet v tom celý zápas. Musíme také proměňovat více otevřených střel, což nás v neděli sráželo. Musíme být připraveni ale i mentálně, nesmíme polevovat z koncentrace ani na chvíli, protože během minuty se může zásadně změnit průběh zápasu.

 
Jak vidíte naše šance v Last16?

Pravda je, že naše šance nejsou největší. Na druhou stranu je to sport, může se stát cokoliv. Teď jedeme hrát ven, ale pak hrajeme dvakrát za sebou doma a potřebujeme uspět zejména v domácích zápasech. Všichni naši soupeři mají výborné týmy, ale stát se může cokoliv. 

 
vloženo: 08.01.2013 10:03 / přečteno: 9223x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.