SENZAČNÍ VÍTĚZSTVÍ!

SENZAČNÍ VÍTĚZSTVÍ!

Málokdo asi věřil, že bychom byli schopni porazit po nedělním výkonu tým, jakým je Bilbao Basket. Ale, stalo se! Hvězda zápasu? Rado Rančík! (doplněno)

Bodově se zápas rozjížděl poněkud pomaleji. První body zaznamenal Hervelle a to bylo jediné vedení Bilbaa v první čtvrtině. Na tento koš reagoval Rado Rančík svou první trojkou v zápase. Nicméně tato čtvrtina byla vyrovnaná, naše max. 5 bodové vedení bylo téměř smazáno a vyhráli jsme o 2 body, 17:19.

 

Do dalšího vedení se Bilbao dostalo až ve druhé části v čase 5:50 po koši Rakoviče. Skóre se ale opět otočilo díky 3 bodům Drewa a koši Jirky Welsche. Do konce prvního poločasu stačilo Bilbao ještě srovnat na 36:36 a druhá půle se začínala od nuly.

 

Zkraje druhého poločasu jsme se s Bilbaem neustále přetahovali o vedení, které se měnilo prakticky s každým útokem. V čase 4:46 ale Rado proměnil svou třetí trojku v zápase a začal tak šňůru 11:2, díky které jsme si vytvořili desetibodový náskok. Na tomto úniku se podílel Petra Benda 6 body ze svých 8 bodů v zápase a Rado 5 body. Deseti bodový náskok ještě v závěru potvrdil Palyza trojkou.

 

Bilbao ale v poslední čtvrtině zabralo a díky 8 bodům v řadě snížilo na rozdíl jediného koše. Bilbao se pak ale samo dostalo do problémů po sérii 3 technických chyb, které potrestal Rado 100% úspěšností trestných hodů a rázem to bylo opět o 10 bodů. Bilbao hnané domácími fanoušky začalo opět stahovat. Čas 0:56, Vasiliadis proměnil oba trestné hody a Bilbao šlo do vedení 80:79. Chladnou hlavu ale zachoval náš nejlepší hráč zápasu – Rado Rančík. Svou pátou trojkou v zápase a jistotou na čáře trestných hodů stanovil skóre zápasu na 83:85 a více jak 7 000 fanoušků tak vidělo porážku svého týmu.

 

Bez Vojty Hrubana se do rotace dostalo 10 hráčů, přičemž Radek Nečas a Pavel Houška odehráli oba pod 2 minuty. 4 hráči (Petr Benda, Jirka Welsch, Rado Rančík a Drew Naymick) strávili na hřišti více jak 30 minut! Rado si připsal úžasných 30 bodů, proměnil 5 trojek z 8 pokusů a přidal 7 doskoků. Druhý nejlepším hráčem byl Drew Naymick s 20 body a 7 doskoky. 12 bodů si připsal Jirka Welsch a 10 Miljan Pavkovič. Domácí si body rozdělili vyrovnaněji. Nejvíce (13) jich nastřílel Alex Mumbru.

 
Ronen Ginzburg bezprostředně po utkání: 
"Je to největší vítězství v historii nymburského týmu, větší než proti CSKA nebo Partizanu... a vím, o čem mluvím. Hrát proti Bilbau a navíc na jejich palubovce je opravdu velice těžké, protože oni mají skvělý tým! 

Trenér domácích, Fotila Katsikaris:

„Nymburk zahrál skvěle jako tým a využil naší velmi špatné obrany. Teď musíme zahrát jak nejlépe umíme v nadcházejících zápasech. Máme velmi těžkou skupinu, včera Riga potrápila Valencii a byla blízko k výhře a dnes jsme viděli Nymburk v Bilbau. Musíme znovu hrát lépe týmově a vyhrát v Rize.“


Díky Jirkovi Šmídovi, fyzioterapeutovi našeho týmu, si můžete vychutnat i fotografie z Bilbaa (podívejte se do fotogalerie)
 
vloženo: 09.01.2013 22:51 / aktualizováno: 09.01.2013 22:58 / přečteno: 10076x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.