BUDE TO ZAJÍMAVÝ ZÁPAS

BUDE TO ZAJÍMAVÝ ZÁPAS

V mezidobí dvou zápasů proti španělským týmům Bilbaa a Valencie jsme oslovili s prosbou o pár názorů jednoho českého hráče hrajícího ACB ligu. 

Nebude asi žádným překvapením, že tím osloveným je náš bývalý hráč a nyní člen španělského Obradoira Pavel PUMPRLA. Jeho nový klub je aktuálně na 8.místě ACB ligy a pere se o účast v prestižním Copa del Rey (Královský pohár). Pavel je 5.nejlepším střelcem týmu a na palubovce dostává poměrně dost prostoru – jako nováček v ACB lize odehrál průměrně 18,6 minuty/zápas (4.nejvytěžovanější hráč).

  
Pavle, co je nejsilnější zbraní Valencie? 

Podobně jako u všech španělských týmů velmi dobrá obrana. Valencie však letos dokazuje, že je jedním z nejkomplexnějších týmů v letošním ročníku. Jen velice těžko se na ně každý soupeř připravuje.

Na které hráče Valencie bys pozval fanoušky?

Zajímavější jména byla možná v jejich loňské sestavě, jmenovitě Nando de Colo  nebo Victor Claver, kteří oba po sezoně zamířili do NBA. To ovšem nijak nezmenšuje kvalitu letošního hráčského kádru. Určitě budou Nymburk zlobit Gelabale nebo Kelati a na ty stojí zato se přijít podívat. Možná lépe by se hodila pozvánka na celý tým Valencie, jsou opravdu dobří. 

Jakou šanci má Nymburk, aby Valencii porazil?

Kdyby se mě někdo zeptal před týdnem, jakou má Nymburk šanci vyhrát v Bilbau, tak bych svým bývalým spoluhráčům moc nevěřil. Nymburk ale dokazuje, že když vše sedne, jak má, je schopen porazit v podstatě kohokoliv. Valencie je těžký soupeř, ale šance je tu vždycky a věřím, že to bude moc zajímavý zápas.

Proč jsou španělské týmy tak dobré? Je to financemi, konkurencí, trenéry, podporou fanoušků? 

Vlastně vším, co bylo zmíněno. I když v poslední době jsou na tom s penězi v Rusku nebo Turecku lépe. Basket tady má ohromnou tradici a všude chodí na ligu velmi slušné návštěvy. Trenéři tady jsou jedni z nejlepších, například trenér Bilbaa nedávno převzal ruskou reprezentaci a hráči tu jsou taky jedni z nejlepších v Evropě, takže zkrátka od všeho trochu.

Mluvilo se ve Španělsku o našem vítězství proti Bilbau a nebo to nikdo ani nezaznamenal?

Bavil jsem se o tom s našimi trenéry, kteří to zaznamenali. Je ale pravda, že tady je mnohem větším tématem spíše domácí liga a evropské poháry jdou často trošku stranou. Mohli jsme si to ověřit v minulých letech kolikrát s Nymburkem, když na nás například v Seville přišla hodně podprůměrná návštěva. 

 

Na závěr přeju klukům hodně štěstí nejen ve středu i v celém dalším působení ve skupině LAST 16 Eurocupu. Fanoušci a to nejen nymburského týmu, neměli byste si nechat ujít příležitost setkání s tak kvalitním týmem, jakým Valencia bezpochyby je.  


Zápas má naplánovaný úvodní rozskok ve středu v Pardubicích na 18:00 hodin. Ve zdravotní loterii našeho týmu bude potřeba každý hlas v hledišti. Proto věříme, že nás v nelehkém zápase podpoříte v co největším počtu!

 
vloženo: 14.01.2013 01:41 / přečteno: 10519x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.