KOLAPS VE TŘETÍ ČTVRTINĚ

KOLAPS VE TŘETÍ ČTVRTINĚ

První půle zápasu byla vyrovnaná, do druhého poločasu jsme šli s vedením o jeden bod. Ve třetí čtvrtině jsme bohužel předvedli herní výpadek, který nás nakonec připravil o další senzaci. Valencie si pohlídala závěr utkání a vyhrála první vzájemný zápas. (doplněno)

O úvodní body zápasu se postarali hráči Valencie, první nymburské body zaznamenal Jirka Welsch po individuální akci a snížil na 2:5. Dubljevič, který nás v úvodu zápasu nejvíce trápil, střídal po 2 minutách hry s bolestivou grimasou. V zápase s Rigou si zlomil nos, nastoupil s ochranou maskou a zřejmě dostal nepříjemný zásah do obličeje. Petr Benda po krásné souhře s Welschem srovnal na 8:8. Pak nám ale po našich chybách a neproměněných šancích nasázel Kaleti 5 bodů, přidal se San Miguel a po šňůře 8 bodů v řadě jsme si vybrali time-out. Valencie pak dál navyšovala své vedení.

 

To se dostalo na 10 bodů hned v úvodu druhé čtvrtiny na 17:27. Díky trojkám Rančíka a Palyzy jsme snižovali na rozdíl 3 bodů, 25:28. Valencie si ale mírný náskok udržovala a po každé naší snaze srovnat opět skórovala. Naše následná série 8 bodů znamenala rozdíl pouhého bodu. Drew Naymick dvěmi nekompromisními smeči poprvé otočil stav utkání v náš prospěch na 37:34. Trojku poté poměnil Dubljevič, ale i Lukáš Palyza. Dubljevič ještě upravoval na 40:39.

 
 

Ve třetí části jsme ale předvedli výpadek, podobný tomu v zápase v Kyjevě. Po sérii Valencie 2:17 jsme se rázem dostali do ztráty 14 bodů na 42:56. Valencie dál přidávala body, na naší straně se kupily chyby a ztráty a za celou čtvrtinu jsme dali je 11 bodů proti 28 na straně Valencie. Průběh utkání byl tak téměř totožný jako zápas Valencie s Rigou, kdy Valencie otočila skóre po šňůře 18:1 právě ve třetí části.

 

V poslední čtvrtině jsme naopak zaskočili soupeře my a to 5 body Rančíka a 2 body Nečase v řadě. Valencie si ještě kontrolovala náskok 10 bodů, pak ale po 2 trojkách Rančíka a jeho trestných hodech jsme snížili na rozdíl 5 bodů. Valencie nám ale opět utekla, nicméně o srovnání stavu se 2 a půl minuty před koncem zápasu postaral Lukáš Palyza svými 2 trojkami za sebou. Tím ale náš bodový příděl skončil a dál už skórovala jen Valencie. Ve vyrovnaném zápase se tedy nakonec radovali Španělé a díky výhře 77:82 vedou naší skupinu Last16.


Naším nejlepším hráčem byl opět Rado Rančík s 24 body a 5 doskoky. Rado proměnil 4 trojky z 6 pokusů. 18 bodů si připsal Lukáš Palyza, který stejně jako Rado vstřelil 4 trojky z 6 pokusů. 10 bodů si na své konto připsal Petr Benda. Na straně soupeře se nad hranici 10 bodů dostali 4 hráči. Dubljevič nás i přes své zranění nasázel 19 bodů, 18 bodů si připsal Doellman, po 14 bodem měli San Miguel a Kelati.

 
Trenéři po utkání:

Trenér domácích, Ronen Ginzburg:

„Byl to zvláštní zápas, oba týmy se 2x dostali nahoru a dolů. Dokázali jsme se vrátit do hry, ale na konci to nestačilo. Nelíbila se mi hra, jakou jsme předvedli ve druhém poločase, ačkoliv jsme se vrátili do zápasu. Museli jsme změnit tempo hry. Když hrajete proti týmu, jako je Valencie a děláte chyby v obraně, takový tým je okamžitě potrestá. Na konci jsme vyrovnali, koš na 76:78 byl koš zápasu. Nyní jsme trochu zklamaný, ale musíme být realisté, prohráli jsme proti Valencii.“


Trenér hostí, Velimir Perasovič:

„Začali jsme zápas velmi dobře, vytvořili jsme si náskok a hráli skvěle v obraně. V posledních dvou minutách druhé čtvrtiny jsme ale ztratili vše, co jsme si vybudovali. To nejlepší jsme odehráli ve třetí části, kdy jsme se dostali do velkého náskoku. Ale zkraje poslední čtvrtiny jsme rychle dostali 5 bodů v řadě a dostali jsme se do problémů. Vímě, jak jsme hráli, takže je to pro nás vydřená a důležitá výhra.“

 

 
 
vloženo: 16.01.2013 19:50 / přečteno: 10079x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.