VÝBORNĚ SI POSÍLAJÍ MÍČ

VÝBORNĚ SI POSÍLAJÍ MÍČ

říká Thomas Kelati, hráč Valencie, který si proti nám zahrál za Turow Zhořelec v osmifinále poháru ULEB Cup a přidává také recept na vítězství s Rigou.  

Byl to velmi těžký zápas. Věděli jsme, že Nymburk je výborný tým, minulý týden porazili Bilbao a byli jsme připraveni, že na jejich domácí palubovce nebude lehké vyhrát. Jsem hrdý na náš tým, jak jsme odehráli hlavně závěr zápasu. Nymburk se vrátil do zápasu, stáhl náš náskok a srovnal skóre. My jsme ale zůstali maximálně soustředění, ukázali jsme charakter týmu a dotáhli to k výhře, za kterou jsme moc rádi.

Jak důležité bylo pro vás získané vedení ve třetí čtvrtině?

Je vždycky dobré, když se tým dostane do takového vedení, může se pak zklidnit a může hrát svou hru. Důležité je ale zůstat koncentrovaný a to už tam úplně snadné není (s lehkým úsměvem). Může se stát, že i z tak výrazného vedení se tým dostane do vyrovnané koncovky a může mít tým, který dotáhl navrch. Jinými slovy, zápas se končí až po čtyřiceti minutách a výše vedení v jeho průběhu nemá absolutně žádný význam. My jsme to dnes zvládli.

Jak důležité pro vás bylo vědomí, že Nymburk před týdnem porazil Bilbao?

Myslím, že Nymburk tím udělal důležitý krok k postupu do dalšího kola. Záleží teď, jak zahrají s Rigou, ani pro nás to není vůbec jednoznačné. Pro Nymburk to byla obrovská výhra. My jsme s nimi nedávno hráli ve španělské lize a víme, že je to těžký soupeř a je velmi obtížné je porazit a navíc na jejich hřišti.

Vzpomínáš si na svůj první zápas proti Nymburku, když si hrál za Turów?

To byl myslím první rok, kdy jste hráli Eurocup, tehdy ještě Uleb Cup. Na to si pamatuji moc dobře, protože to byly snad 2 nejhorší zápasy, jaké jsem zatím za svou kariéru odehrál. V obou zápasech jsem dal, myslím, jen 5 bodů. Oba zápasy byly velmi vyrovnané. Tuším, že jeden tehdy skončil 61:61 a druhý 68:66 pro nás. Pamatuji si je moc dobře.  

Myslíš, že Nymburk od té doby udělal krok vpřed? Má teď lepší tým?

Určitě. Oba týmy byly kvalitní s dobrými trenéry. Teď je tým zkušenější, hráči si rozumí a funguje týmová chemie, což je důležité pro každý tým. Po dnešním zápase si myslím, že máte velkou šanci postoupit v Eurocupu dál.

Co se dnes Nymburku dařilo nejvíc?

Oni si výborně posílají balón. Mají výborné, agresivní hráče a skvěle si dávají balón. Rančík je podle mě jeden z nejnebezpečnějších hráčů, jaké znám. Když se rozhodne skórovat, je hrozně těžké ho zastavit. Když se zápas začal vyrovnávat, byly to hlavně jeho střely, které srovnaly skóre.

Překvapilo vás, že Palyza dal v závěru 2 trojky za sebou?

Vůbec, věděli jsme, že je skvělý střelec. Stačí, když má trochu místa, chytne rytmus a pak dává jednu za druhou. Naštěstí pro nás netrefil tu poslední, kterou střílel.

Byli jste alespoň trochu nervózní, když bylo 2 minuty do konce vyrovnané skóre 76:76?

Takových zápasů už jsme odehráli mnoho, máme dost zkušený tým na to, abychom v takové situaci nebyli nervózní a zůstali soustředění a klidní. V závěru, kdy bylo vyrovnáno, se ukázal charakter týmu a tohle pro nás budou dobré zkušenosti do případného play-off.

Příští týden hrajeme doma s Rigou. Kdo má podle tebe větší šanci na výhru?

Myslím, že Nymburk. Riga je hlavně o Rowlandovi. S námi hráli vyrovnaně, on dal 20 bodů. Proti Bilbau jich dal 30 a vyhráli. Pokud zastavíte Rollanda, zastavíte celý tým.

Tipnul by sis výsledek? Alespoň přibližně?

Já vždy dávám výhodu domácímu týmu, takže tak …. (smích). 

 
vloženo: 17.01.2013 07:23 / přečteno: 10041x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.